Що таке вітаміни і чому необхідно їх приймати?

Що таке вітаміни і чому необхідно їх приймати

Вітаміни - це поживні речовини, необхідні в невеликих кількостях для різних процесів в організмі. Наприклад, вони потрібні для побудови і підтримки м'язів і кісток, для здоров'я шкіри і слизових оболонок. Перетворення вуглеводів, жирів і білків в енергію також залежить від вітамінів. Крім того, деякі з них допомагають підтримувати нормальну роботу імунної системи.

Вітаміни повинні поставлятися нашому тілу завдяки харчуванню, тому що організм сам виробляє тільки декілька з них. Це означає, що якщо раціон містить недостатню кількість необхідних продуктів, у людини починають проявлятися симптоми дефіциту будь-якого елементу. У таких випадках лікарі рекомендують приймати біологічно активні добавки - це харчові речовини зроблені з натуральних продуктів. Вони мають дуже багатий склад, а одна капсула може замінити цілу порцію фруктів. Але краще поєднувати і правильне харчування, і прийом БАДів.

Дві групи вітамінів

Вітаміни діляться за своїми хіміко-фізичними властивостями на:

  • Жиророзчинні вітаміни - A, D, E, K.
  • Водорозчинні вітаміни - вітамін С і комплекс вітамінів групи В.

Якщо Ви цікавитеся цією темою, то про цей поділі необхідно знати. Жиророзчинні вітаміни накопичуються в організмі і зберігаються від декількох тижнів до місяців. Водорозчинні вітаміни не зберігаються в організмі, і швидко виводиться з сечею, винятком є ​​В12, він має властивість накопичуватися в тілі трохи довше за інших. Всі мікроелементи повинні постійно поповнюватися. Дефіцит призводить до проблем зі здоров'ям, часом вони можуть бути незворотні.

Дефіцит вітамінів і як його компенсувати

Люди, які харчуються одноманітною або нездоровою їжею, ризикують накликати на себе гостру нестачу корисних речовин. Симптоми дефіциту будуть варіюватися в залежності від того, яких саме елементів не вистачає. Наприклад, погіршення зору при недоліку ретинолу, рахіт у немовлят через мале надходження вітаміну Д, поганий кровообіг при дефіциті вітаміну К. Для компенсації відсутніх мінералів, пробіотиків, амінокислот і інших елементів, лікарі рекомендують звертатися до харчових добавок. Інтернет-магазин VitaWorl пропонує величезний асортимент: американські вітаміни, різні продукти канадського і європейського ринку. Якісні БАДи здатні поповнити запаси, і значно поліпшити самопочуття людини.

 

Вигідні ціни та якісні добавки на VitaWorld

Вам необхідно їсти не тільки здорову і різноманітну їжу, але і підкріплювати себе додатковими джерелами вітамінів і мінералів. В цьому Вам допоможе наш сайт і за сумісництвом магазин біологічно активних добавок і спортивного харчування VitaWorld. Всі сертифікати якості Ви можете подивитися в режимі онлайн. Швидка доставка Новою Поштою або кур'єром доставить замовлення за кілька днів в будь-який регіон України. У нас регулярно проводяться акції та розіграші. Наші фахівці готові прийти на допомогу і проконсультувати для правильного вибору, телефонуйте або пишіть, ми завжди раді допомогти!

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top