Вітамін D і спорт

Ви живете спортом і приймаєте різноманітні біодобавки, а результату все немає? Можливо, у Вашому організмі не вистачає одного важливого мікроелемента.

Що таке «сонячний вітамін» і його користь?

Вітамін D це біологічно активна речовина, яка виробляється під впливом сонячних променів і надходить в організм через різну їжу. Цей «король вітамінів» сприяє функціонуванню скелетних м'язів, нормалізації нервової системи, підтримці високої працездатності організму. Застосування вітаміну D також знижує ризик діабету, появи пухлин і серцево-судинних захворювань. Він бере активну участь в обміні речовин і покращує засвоєння кальцію, підтримує функції легенів, які пов'язані з подачею кисню в м'язи, а також в регуляції розмноження клітин і обмінних процесів, в стимуляції синтезу гормонів.

Наслідки дефіциту

За приблизними підрахунками, один мільярд людей живуть з катастрофічною нестачею цього вітаміну. Основні причини - це мала кількість ультрафіолетових променів, наприклад, робота в офісі, і неправильне харчування. Розвиток сильної депресії і меланхолії часто супроводжуються безліччю інших неприємних симптомів. У зоні ризику знаходяться: діти, люди похилого віку і спортсмени, тому як фізичні навантаження виснажують організм.

Дослідження показали, що недостатнє споживання призводить до:

• швидкої стомлюваності

• погіршення сну

• втрати активності

• зниження імунітету

• болів в м'язах

• зниження щільності кісток

• деформації кісткової тканини

• випадіння волосся

• погіршення зору

• повільного загоєнню ран

• артритів і артрозів

• роздратованості в роті і в горлі

• апатії і підвищеної дратівливості

Контроль рівня вітамінів проводиться через аналіз крові. Особливо це важливо для людей, які постійно займаються фізичними навантаженнями - спортсменів, атлетів, бодібілдерів та інших.

Чому вітамін D так важливий для спортсменів?

Вчені стверджують, що для гарної фізичної форми достатня кількість цих мікроелементів просто необхідна. Спортсмени, які вживали добавки, значно збільшили ефективність тренувань. Доведено, що ці вітаміни покращують витривалість, реакцію, уважність і нарощування м'язової маси. Значно поліпшується імунітет людини стійкість до стресу, працездатність і результативність.

Як насичуватися вітаміном D?

Звичайно ж, перебувати під сонцем достатню кількість часу, це забезпечить помірний рівень вітаміну в крові! У сонячний день приблизно 15-30 хвилин буде достатньо. Але потрібно пам'ятати, що для кожної людини норма ультрафіолетових променів - індивідуальна. На жаль, в зимовий та осінній період часу організм майже не синтезує холекальциферол. Тому необхідно вживати продукти з вітаміном D, сюди входять: молочні продукти, різні види риби, каші, хліб і яйця. Максимальний вміст знаходиться в червоній ікрі, тунці, лососі і вугрі, в маргарині, а також в яловичій печінці, перепелиних яйцях, грибах шиїтаке і соєвому молоці. Але найефективніший насичення організму - це харчові добавки вітаміну D. Вони випускаються у вигляді різних сиропів, таблеток і капсул. Рекомендуємо придбати якісну продукцію:

Вітамін D3 5000 IU, Solgar

Вітамін D3 1000IU, Смак Апельсину, Bluebonnet Nutrition

Вітамін D3 для Дітей без Сахара, Смак Чорної Вишні, Animal Parade, Natures Plus

Вітамін D-3 2000IU, Now Foods

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top