Хіт-парад літніх вітамінів: Бета-каротин

Бета-каротин або провітамін-А належить до групи каротиноїдів. Він відповідає за апетитні помаранчеві і червоні кольори таких продуктів як: морква, болгарський перці, абрикоси і т.д.

Бета-каротин перетворюється в нашому організмі у вітамін А. Володіє багатьма корисними властивостями: зміцнює імунну систему, уповільнює старіння, знижує процеси окислення, регулює ріст клітин та багато іншого. Також йому приписують властивості захисту від сонячних променів і навіть штучної засмаги. Чи так це? Дізнаємося далі в статті.

Шкода від сонячних ванн

Зараз прийнято говорити про шкоду ультрафіолетових променів, а також чому не варто засмагати і проводити багато часу під сонцем:

Може викликати рак. Ультрафіолет пошкоджує ДНК, в результаті відбувається неконтрольоване ділення клітин, що може привести до сумних наслідків.

Передчасне старіння шкіри. Сонячні промені висушують шкіру, руйнують білок і колаген, що швидше призводить до старіння, зморшок і пігментних плям.

Запалення і подразнення. Почервоніла шкіра - це сонячний опік, який є запаленням і може призвести до онкологічних захворювань.

Довготривалі наслідки. Навіть після того, як ви вилікували опіки, неприємні наслідки можуть проявитися через багато років, тому що "пам'ять" від отриманих опіків залишається в ДНК людини.

Як захистити себе від впливу ультрафіолету?

Незважаючи на небезпеку даного процесу - всі ми хочемо мати засмаглу і красиву шкіру. Для безпечної засмаги необхідно дотримуватися кількох нескладних правил.

1. Якщо ви вирушили на відпочинок, для гарної засмаги досить перебувати під сонцем невеликими сеансами, по пів години, кілька разів на день. За цей час у вас встигне виділитися достатня кількість меланіну, а шкіра отримає приємний відтінок без травм і опіків.

2. Особливо треба берегтися світлошкірим людям, оскільки в їх організмі менше меланіну і вони більше схильні до захворювання меланоми, ніж темношкірі.

3. Найважливіше, необхідно комплексно посилити захист своєї шкіри: використовувати крем для засмаги з високим SPF фактором, який не заважає засмазі, але захищає від шкідливих ультрафіолетових променів, а також вживати бета-каротин.

Ефективність бета-каротину для збереження здоров'я шкіри влітку

Доведено, що провітамін-А відображає агресивні ультрафіолетові промені до того, як вони проникнуть в глибокий шар дерми.

Крім своїх фото-захисних якостей цей вітамін зберігає колаген в шкірі від руйнування під впливом сонця, тим самим зберігає молодість і пружність шкіри. Він запобігає появі пігментних плям, основною причиною цієї проблеми є сонце і генетика.

Надмірний прийом бета-каротину через продукти або біодобавки здатний надати нашій шкірі морквяний відтінок, але для цього необхідно істотно перевищити денну дозу. Надлишок даного елемента супроводжується неприємними симптомами: втома, нудота, головний біль, дратівливість, тяжкість і так далі.

Каротин допомагає довше зберегти здорову засмагу і забезпечити сяючий і красивий відтінок шкіри.

Як правильно і які добавки приймати?

Для повного захисту організму влітку або на відпочинку в жарких країнах рекомендується почати прийом добавок бета-каротину за 2-4 тижні до наміченої події.

Продовжуйте прийом протягом 2-3 місяців або згідно з інструкцією, або відповідно до рекомендацій вашого лікуючого лікаря.

Не перевищуйте допустиму дозу в 5 мг в день, про шкоду перевищеної кількості активної речовини ми вже згадували.

Досить повторювати прийом БАДа раз на рік або за рекомендацією лікаря.

У нашому інтернет-магазині вітамінів VitaWorld ми пропонуємо натуральні і якісні харчові добавки з бета-каротином. Рейтинг найпопулярніших продуктів очолили американські компанії:

  1. Натуральний Бета-Каротин від Bluebonnet Nutrition
  2. Бета Каротин (Вітамін А) 25000IU від Source Naturals
  3. Beta Carotene - Nature's Way
  4. Natural Oceanic Beta-Carotene від Solgar

Ми також пропонуємо величезний вибір інших біологічно активних добавок різних призначень: вітаміни, мінерали, комплекси, пробіотики, трави, ферменти, амінокислоти, спортивне харчування та багато іншого.

Надаємо послуги швидкої доставки Новою Поштою або Укрпоштою за кілька днів в будь-який регіон України, а також доставку кур'єром по Києву і області на наступний день після замовлення!

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top