Хіт парад літніх вітамінів: L-тирозин

Хоча і назва «Л-тирозин» звучить як найменування якогось хімічного елементу, насправді це натуральна амінокислота, яка відповідає за пігментацію шкіри, тому вона і потрапила в наш літній хіт парад вітамінів. Крім звичайних функцій L-тирозину, його часто приймають влітку, перед відпочинком і далі ми розповімо чому.

L-тирозин входить в список найнеобхідніших елементів для прийому влітку. Ця амінокислота є ізомерної формою тирозину, може самостійно синтезуватися в організмі. Її основними функціями є: регуляція апетиту, ліпідний обмін, нормалізація роботи наднирників і вироблення меланіну. Останнє з перерахованого робить тирозин найважливішою амінокислотою для прийому в літній період часу.

Переваги L-тирозину для засмаги

Засмага є захисною реакцією на вплив ультрафіолетових променів, при якій шкіра змінює колір і темнішає за рахунок накопичення в нижніх шарах дерми пігменту - меланіну. Дослідження показали ефективність L-тирозин для отримання бронзової і рівномірної засмаги за більш короткий період, з найменшою часткою травмування шкіри сонячними променями. Крім того, він змушує тримаються засмагу більш тривалий період.

Саме функція вироблення меланіну захищає нашу шкіру від ультрафіолетового випромінювання, опіків, запалень, амінокислота тирозин здатна посилити її ефективність. Сонце випромінює ультрафіолетові промені типу А (проникають в глибокі шари шкіри) і Б (впливають на верхній шар, викликають опіки), для комплексної боротьби з небажаним ефектом необхідно використовувати сонцезахисний крем і вітамінну добавку. Вона може містити один з елементів для захисту шкіри або цілу формулу, з декількома вітамінами, мінералами і амінокислотами.

Незважаючи на те, що на ринку існує безліч косметичних засобів з Л-тирозином, наприклад, креми для посилення і збереження засмаги, які не дають результатів, найефективнішими і біодоступними засобами для прискорення засмаги стануть біологічно активні добавки. Ця амінокислота, яка сприяє пігментації шкіри, для продукування меланіну спочатку повинна пройти етап засвоєння в печінці і перетворитися в меланін, що неможливо при втиранні в шкіру. Тому для красивої і бронзової шкіри варто звернути увагу на БАДи, а також на продукти, що містять тирозин.

Продукти багаті тирозином

Хоча тирозин самостійно синтезується в нашому тілі, для забезпечення денної норми необхідно вживати продукти, в яких знаходиться достатня кількість даного елемента. Денна норма дорослої людини становить: на 1 кг ваги тіла - 25 мг.

Включіть в раціон кисломолочні продукти: йогурт, кефір, твердий сир. Цікавий факт, тирозин вперше був знайде в сирі німецьким вченим хіміком Юстусом фон Лібіхом.

Не забувайте про м'ясні продукти такі як: яловичина, свинина, баранина. З більш дієтичних видів: індичка, качка чи курка.

Дуже важливо час від часу вживати в їжу морепродукти: риба, креветки, мідії.

Також можна урізноманітнити свій раціон горіхами, насінням соняшника, кунжуту, чіа, бобовими

У якості інтенсивного джерела також підходять біологічно активні добавки.

Як вживати добавки L-тирозину

Якщо ви збираєтеся у відпустку, то найшвидшим способом компенсувати недолік тирозину і отримати супершоколадну, здорову засмагу стане - прийом біодобавок. Але не забувайте, що від правильного прийому буде залежати кінцевий результат!

Почати прийом необхідно за тиждень, а краще за два, до запланованого відпочинку. Продовжуйте пити добавку під час канікул і після. Загальна тривалість прийому може продовжаться від 40 до 60 днів. Закликаємо вас вивчити і дотримуватися інструкції виробників, обраного вами препарату, або рекомендацій лікаря.

Для кращого засвоєння приймайте БАД вранці, в цей період організм найактивніше виробляє ферменти і гормони. Запивати рекомендується звичайною водою, а не соками або газованими напоями.

Добавки L-тирозину на VitaWorld

Наш інтернет-магазин вітамінів VitaWorld має величезний асортимент харчових добавок від американських і європейських виробників, в число яких входить L-тирозин.

Пропонуємо вам ознайомитись з нашою особистою добіркою кращих добавок L-тирозину для гарної засмаги на літо 2021 року:

  1. L-Tyrosine, Thorne Research, 500 Мг
  2. L-Tyrosine, Solgar, 500 Мг
  3. L-Tyrosine, Now Foods, 750 Мг
  4. L-Tyrosine, Jarrow Formulas, 500 Мг

Замовляйте на VitaWorld, адже у нас найвигідніші умови: професійна консультація, швидка доставка поштою або кур'єром, вигідні ціни і регулярні акції, а також програма лояльності для постійних клієнтів!

 

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top