Хіт парад літніх вітамінів: Селен

Продовжуємо рубрику про літні вітаміни і сьогодні дізнаємося більше не про вітамін, а про мінерал селен, який також відрізняється своїми корисними властивостями для засмаги та шкіри.

Даний елемент відомий позитивними ефектами впливу на імунну та серцево-судинну систему. Покращує увагу і пам'ять, становить профілактику хвороби Альцгеймера. Бере участь в синтезі гормонів, необхідний для правильної роботи щитовидної залози і репродуктивних органів як у чоловіків, так і у жінок. Потрібен для хорошого зору і корисний для печінки, виводить важкі метали з організму.

Користь селену влітку

А чи знали ви, що селен вважається одним з найнеобхідніших елементів в літній період часу?

1. Однією з головних причин є потужні антиоксидантні властивості селену, які дають йому можливість знешкоджувати вільні радикали. Це побічні продукти, що виникають під час опромінення ультрафіолетовими променями сонця, а також під час інших процесів життєдіяльності. В результаті такого стресу можуть проявлятися ознаки передчасного старіння шкіри, сухість, зморшки, а також пігментні плями. І найнебезпечніші наслідки - онкологічні захворювання, селен здатний знизити ризик виникнення онкологи і пригнічувати ріст ракових клітин.

2. Крім того, наш літній мінерал корисний для здорової засмаги, він зволожує шкіру, прибирає лущення, запобігає запалення і мікро-опіки. З селеном ваша засмага буде по-справжньому рівномірною і бронзовою!

3. Згідно з дослідженнями, селен може надавати сильний захист і опір ультрафіолетовим променям в більшій мірі, ніж інші антиоксиданти, що нейтралізують негативний вплив лише на 10 відсотків.

4. Необхідно використовувати мінерал разом з якісним сонцезахисним кремом, в тандемі вони підсилюють ефективність один одного, особливо це важливо на відпочинку в теплих країнах.

Як вибрати сонцезахисний крем?

Перше, що потрібно взяти до уваги - це ваш тип шкіри. Наприклад, на відпочинку власникам білої шкіри необхідно використовувати в перші дні SPF 50, а в наступні дні можна вибрати крем SPF 30. Смаглявим можна починати з SPF 30, а пізніше знизити цей показник до SPF 15.

А ось якщо ви використовуєте санскрін в будній день, для роботи в офісі, в весняно-літній період, вам буде досить SPF з рівнем захисту від 4 до 15.

На прогулянку по місту в жаркий і сонячний день відмінно підійде SPF 25-30.

Також варто звернути увагу на виробника, вибирайте надійний бренд, який відповідає заявленим характеристикам. Не купуйте сонцезахисні креми, на яких вказано сонцезахисний фактор 100. Це всього лише маркетинговий обман, тому що не існує 100% захисту від ультрафіолетових променів.

Продукти, що містять селен

Норма добового споживання в день складає приблизно 55 мкг дорослій людині. Не можна перевищувати максимально допустиму норму в кількості - 400 мкг, так як можуть з'явиться неприємні симптоми передозування.

Основним джерелом селену є м'ясні продукти, деякі горіхи і морепродукти, а також яйця. У список найбагатших горіхів цим елементом входять: бразильський горіх, мигдаль, фісташки, волоський горіх, арахіс.

З овочів найбагатшими вважаються: кукурудза, часник, цибуля і горох.

Також селен міститься в крупах в достатній кількості: сочевиця, рис, пшениця.

Таблиця продуктів, що містять велику кількість селену:

Кращі добавки з селеном на літо

Найкращим і біодоступним джерелом селену є біологічно активні добавки. Інтернет-магазин VitaWorld пропонує величезний вибір вітамінів, мінералів, амінокислот, пробіотиків і багато чого іншого. Ознайомитися з асортиментом селеновмісних добавок ви можете в нашому розділі "Мінерали"

А для того, щоб ви не загубилися в розмаїтті селену, ми підібрали для вас 5 найпопулярніших добавок серед наших клієнтів.

  1. Selenium, MegaFood, 60 Таблеток - селен з додаванням потужної харчової суміші, до її складу увійшли: шпинат, корінь імбиру, куркуми, розмарин, петрушка, орегано, броколі, коричневий рис. MegaFood - відомий американський виробник, що славиться своїми органічними добавками.
  2. Selenium, Yeast-Free, Solgar, 200 мкг, 100 таблеток - преміальний американський бренд Solgar випустив особливу форму селену - селенометіонін, яка є найбільш швидкозасвоюваною і біодоступною.
  3. Селен 200 мкг, Now Foods, 90 вегетаріанських капсул - вигідна ціна та висока якість від компанії Now Foods зробили даний селен одним із хітів продажів. Також добавка підходить для прийому веганам і вегетаріанцям.
  4. Селен гліцинат, Albion, Bluebonnet Nutrition, 90 гелевих капсул - органічна форма селену, зроблена компанією Bluebonnet Nutrition - одним з лідерів на ринку біологічно активних добавок.
  5. L-селенометіонін, 100 мкг, Solgar, 100 таблеток - природна селеновмісна амінокислота без додавання дріжджів, також підходить вегетаріанцям.

Замовляйте у нас на VitaWorld, адже ми пропонуємо сертифіковані і якісні харчові добавки з швидкою доставкою по всій Україні!

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top