Хіт-парад літніх вітамінів: Вітамін С

Існує думка, що вітамін С - це виключно зимовий вітамін, який має імунозахисні властивості. Це так, але з поправкою на те, що аскорбінова кислота є багатосезонним вітаміном, що володіє безліччю переваг для нашого здоров'я.

Чому необхідно приймати вітамін C влітку?

Як вже було сказано, регулярне надходження аскорбінової кислоти в організм необхідно забезпечувати цілий рік, в тому числі і влітку.

У цей період наше тіло схильне до негативного впливу активних ультрафіолетових променів, які випромінює сонце. Саме вітамін C здатний в значній мірі захистити нашу шкіру від ультрафіолету, крім того, він стимулює вироблення колагену. Тому він зволожує і живить шкіру, омолоджує, а також покращує стан волосся і нігтів. Маючи нормальні показники в організмі даного мікроелемента, можна отримати здорову і красиву засмагу.

Є потужним антиоксидантом, здатний протистояти вільним радикалам, які впливають на шкіру в результаті пошкодження сонячними променями і забрудненим навколишнім середовищем. Це зменшує ймовірність появи агресивних злоякісних новоутворень, таких як меланома, вона вражає шкіру, сітківку ока і слизові оболонки.

Якщо ви готуєтеся до літа і відпочинку, необхідно почати прийом добавок вітаміну C мінімум за 2 тижні, щоб БАД почав діяти.

У разі дефіциту виникають проблеми із загоєнням ран і запаленнями, тому багаті джерела вітаміну С можуть допомогти швидше загоїти запалення, подразнення, рани і сонячні опіки. Він допомагає усунути почервоніння, висипання і пігментні зміни.

А для того, щоб не отримати опік від сонця, необхідно дотримуватися простих правил:

  • Загоряйте інтервалами, по 30 хвилин, роблячи годинні перерви, цього буде достатньо для вироблення шкірою меланіну.
  • Краще вибирати дообідній і вечірній час для прийняття сонячних ванн, коли сонце не так інтенсивно пече.
  • Обов'язково користуйтеся сонцезахисним кремом!

Продукти з вітаміном С

Вітамін C - це водорозчинний вітамін, який не синтезується самостійно нашим тілом. Головним його джерелом є рослинні і необроблені продукти, різні овочі і фрукти.

У список найбагатших продуктів аскорбінової кислотою увійшли:

Варто відзначити, що при термообробці знищується велика частина активних речовин, тому для поповнення запасів необхідно вживати овочі і фрукти в необробленому вигляді. Не всі можуть їсти багато фруктів і овочів в сирому вигляді з різних причин, наприклад, алергія, проблеми з травною системою або низька якість продуктів. Тому варто звернутися за допомогою до добавок.

Кращі добавки з аскорбіновою кислотою

У зв'язку з тим, що недолік аскорбінової кислоти є поширеним явищем, лікарі рекомендують прийом біологічно активних добавок як дітям, так і дорослим.

Добова норма вітаміну С відрізняється для людей різного віку і статі. Дітям від 1 до 3 років показано споживання 15 мг в день. Від 4 до 8 років - 25 мг. Підліткам - 45 - 65 мг вітаміну С. Дорослим жінкам - 75 мг, а дорослим чоловікам - 90 мг. Точне дозування повинен призначити ваш сімейний лікар після проведення огляду і здачі аналізів.

Наш інтернет-магазин VitaWorld пропонує величезний асортимент вітаміну С для дітей і дорослих від сертифікованих брендів з Європи і Америки. У нас представлені різні форми випуску: таблетки, капсули, жувальні цукерки, сиропи.

Наш власний топ-вітамінів липень 2021:

1. Ester-C Ascorbate Complex, Solgar - особлива формула вітаміну С, що швидко засвоюється, яка була розроблена і запатентована вченими американського виробника Solgar.

2. Вітамін С для дітей, Animal Parade, Natures Plus - дитяча формула вітаміну С з лінійки Animal Parade, не містить цукру, ГМО та консервантів, має приємний апельсиновий смак, випускається у формі желатинових таблеток.

3. U-Cubes, Children's Vitamin C, Solgar - дитячий вітамін С у вигляді асорті цукерок-кубиків, які мають смак апельсина і полуниці, повністю натуральний і гіпоалергенний склад.

4. Gold C 1000 Мг, California Gold Nutrition - формула, яка містить потужну концентрацію аскорбінової кислоти, призначена для дорослих. Це веганські продукт, який не містить глютен.

5. Вітамін C-500 With Rose Hips, Now Foods - в даній добавці, крім основної активної речовини, міститься найбагатше джерело вітаміну С - шипшина. Порошок плодів шипшини стане додатковим стимулом для здоров'я вашого організму.

Якщо вас зацікавили представлені БАДи, то оформляйте замовлення безпосередньо на сайті або зверніться за допомогою до наших консультантів по телефону. Ми завжди раді допомогти, адже берегти ваше здоров'я - це наша головна задача!

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top