Які вітаміни краще не поєднувати?

Нам не обійтися без цих органічних сполук, тому що це найважливіші біологічно активні речовини, що допомагають нашому організму працювати повноцінно.

 

Корисність вітамінів дуже багатопрофільна:

  • вони беруть участь у діяльності ферментної та гормональної систем,
  • координують біохімічні процеси,
  • супроводжують життєдіяльність кожної клітини.

 

Вчені відкрили 13 вітамінів: А, група В (В1, В2, В3, В5, В6, В7, В9, В12), також D, С, Е та К.

Недоотримання оптимальної кількості обов'язкових речовин призводить до гіповітамінозу, що загрожує порушенням обмінних процесів та погіршенням здоров'я. Якщо повністю відсутній елемент, виникають патології, «авітаміноз». Тому дуже важливо правильно харчуватися. А додатково до цього, рекомендуємо замовити вітаміни та мінерали онлайн для себе та своїх рідних у нашому інтернет-магазині.

 

Проте, необхідно врахувати несумісність вітамінів за умови споживання кількох окремих харчових добавок. Хоча прийом БАД дуже сприятливий, є деякі мікроелементи, які не слід використовувати разом.

 

Які вітаміни не можна приймати разом?

 

Каротиноїди (А)

Каротиноїди сприяють здоров'ю шкіри, нігтів та волосся. Але врахуйте, що вони негативно поєднуються з кобаламіном та філлохіноном. Відбувається зменшення їх активних властивостей. Токоферол навпаки, допомагає засвоєнню А, але його дозування не повинно бути перевищено, інакше слід очікувати знижену біоактивність.

 

Тіамін (В1)

Підтримує травну та нервову системи. Його необхідно обережно поєднувати з піридоксином та кобаламіном, а також з Mg та Ca. Спільний прийом цих речовин посилює ймовірність алергічної реакції, знижує активність та засвоєння тіаміну.

 

 

Рібофлавін (В2)

Рибофлавін також грає ключову роль для забезпечення здоров'я людини. Він впливає на роботу нервової системи, кровотворення, сприяє задовільному стану зору та шкірних покривів. Fe та Cu можуть уповільнювати сприйняття рибофлавіну.

 

Кислота пантотенова (В5)

Зміцнює імунітет та сприяє формуванню гормонів наднирників, тому дуже важливо замовити вітаміни, адже без них наше здоров'я може серйозно погіршитися. Науковці помітили погану взаємодію пантотена з міддю, яка робить його малоактивним.

 

Піридоксин (В6)

Відомий своєю користю для нервової системи та шкіри. Не рекомендовано поєднання піридоксину з кобаламіном та тіаміном, які знижують ефективність один одного.

 

Фолієва кислота (В9)

Фолат відомий своєю незамінністю в період ембріонального розвитку людини, для роботи мозку та пам'яті. Він не поєднується з цинком через погіршення засвоєння обох компонентів.

 

Кобаламін (В 12)

Незамінний для насичення нашого організму киснем. Але при цьому він примхливий і складно уживається з Fe, Cu та елементами A, B1, B2, B3, B6, C та E. При такому поєднанні В12 знижує свою дієвість.

 

Аскорбінова кислота (С)

Аскорбінова кислота – важливий антиоксидант, необхідний для імунітету. При цьому для нього небажане сусідство з B1, B12 і купрумом.

 

Кальциферол (D)

Він корисний для зміцнення кісткової тканини та здорової шкіри. Але при цьому не засвоюється з токоферолами та токотрієнолами. При одночасному прийомі ефективність компонентів знижується до нуля.

 

Токоферол (E)

Є потужним антиоксидантом, який сприятливий для молодості та репродуктивної системи, уповільнює старіння. Він не «радий» магнію, цинку та кальциферолу. Тому для кращої абсорбції ці біоактивні добавки приймають окремо і з мінімальною перервою в 30 хвилин.

 

Філлохінон (К)

Цей компонент допомагає мінералізації кісткової тканини, сприяє виробленню Calcium, регулює механізм згортання крові. Але зверніть увагу, що Е та А заважають йому проникати у клітини.

Важливо не забути замовити вітаміни для себе та своїх рідних.

 

Які мінерали не можна поєднувати?

 

Кальцій (Ca)

Calcium є важливим мінералом для здоров'я кісток та зубів. Він погано комбінується із надмірною кількістю Fe, P, Zn, Mg.

 

Фосфор (P)

Phosphorus необхідний для зубів та ясен, забезпечує правильну службу серця та нирок. Погано переносить надлишок Calcium та Magnesium.

 

Залізо (Fe)

Ferrum підтримує здоров'я крові та м'язів. При цьому відрізняється «неуживливістью» з Zn, Mg, Ca, вітамінами E та B12.

 

Мідь (Cu)

Cuprum необхідний для мозку та нервової системи. Погано поєднується з Zn і B 2 B5 B12 C і каротиноїдами. При перевищенні норми погіршує засвоєння Fe, тоді як у невеликих кількостях, навпаки, має позитивний ефект.

 

Цинк (Zn)

Zincum є антиоксидантом, він є важливим для підтримки здорового імунітету. Має погану сумісність з фолатом, кальцієм, залізом і міддю.

 

Магній (Mg)

Magnesium допомагає регулювати рівень калію та натрію, які беруть участь у контролі артеріального тиску. Mg погіршує засвоєння тіаміну та токоферолу.

 

Високоякісні мультивітамінні комплекси на VitaWorld

 

Завдяки тому, що всі продукти, які присутні в нашому асортименті, створені провідними виробниками галузі, вони мають максимально  цінні характеристики. Ви можете придбати вітаміни на нашому сайті. Продукція інтернет-магазину VitaWorld враховує сумісність та потрібні дозування. Методом лабораторних досліджень вивчена взаємодія складно поєднуваних вітамінів і відпрацьована спеціальна рецептура для того, щоб вироби були максимально ефективними!

 

Знайомство з нашим асортиментом ви можете почати з:

  1. Maxi Hair від Country Life - 120 капсул у комплексі призначеному для росту та зміцнення волосся.
  2. Эстер-С з Біофлавоноїдами American Health – 180 вегетаріанських пігулок.
  3. Холекальциферол 5000IU Bluebonnet Nutrition – 90 жувальних пігулок зі смаком малини.
  4. Sentry від компанії 21st Century – збалансований мультивітамінний та мультимінеральний БАД.

 

На веб-сайті VitaWorld ви зможете придбати вітаміни в Україні за вигідною ціною. Замовляючи у нас, ви отримаєте багато бонусів: швидку доставку, безкоштовну професійну консультацію, високу ефективність продукції!

 

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top