Колаген, популярний тренд або діюча добавка?

Все частіше ми чуємо рекомендації приймати колаген: від тренера в спортивному залі, від дієтолога і навіть від косметолога. Давайте з'ясуємо, чи такий корисний колаген і чи варто його приймати.

Колаген - це білок, який самостійно виробляється організмом. Він відповідає за еластичність і пружність шкіри, а також є основним компонентом сполучних тканин, з яких складаються сухожилля, зв'язки, м'язи.

На жаль, природне вироблення даного білка значно скорочується з віком, починаючи вже з 20 років. Також ситуація ускладнюється поганою екологією, нездоровим способом життя, вживанням алкоголю, палінням. А в 25-30 років він активніше руйнується, ніж виробляється, це призводить до старіння шкіри, структура волосся і нігтів слабшає.

Види колагену

Колаген поділяють на кілька типів:

  • Тип I - найпоширеніший і вивчений тип, який міститься в суглобах, кістках, зубах, сухожиллях та шкірі.
  • Тип II - має більш рихлу структуру, входить до складу суглобів, хрящів.
  • Тип III - міститься в основному в кістках, м'язах і шкірі, а також артеріях та тканинах внутрішніх органів, допомагає регенерації, поступово перетворюється в перший тип.
  • Тип V - знаходиться в базальних мембранах, в слизовій оболонці судин.

Користь прийому колагену для організму

Добавки колагену є корисними нашому організму, тому як заповнюють недолік даної речовини в тілі людини.

Прийом колагену допоможе:

  1. Запобігти появі зморшок.

Колаген є ключовим компонентом клітин шкіри, він зміцнює і зволожує шкіру, робить її більш еластичною. Цей ефект допоможе скоротити кількість нових зморшок. За даними сучасних досліджень прийом добавок колагену стимулює організм виробляти інші білки, такі як фібрилін і еластин, які також підвищують зволоженість, пружність і еластичність, уповільнюють процеси старіння.

  1. Зміцнити кістки.

Колаген необхідний для підтримування структури кісток, для їх міцності. З віком кількість колагену в кістках зменшується, що робить їх більш крихкими і створює великий ризик переломів, а також продовжує період реабілітації. Численні дослідження доводять, що добавки з колагеном допомагають зміцнити і збільшити щільність кісток, більше того, вони знижують ймовірність розвитку остеопорозу.

  1. Поліпшити волосся і нігті.

 Даний білок сприяє здоров'ю волосся і нігтів, оскільки він входить до складу цих тканин, зміцнює структуру, прискорює ріст, робить їх сильнішими і здоровішими.

  1. Збільшити м'язову масу.

Колаген необхідний для підтримки енергії і правильного функціонування м'язів, а використання добавок, що часто практикують спортсмени, допомагає збільшити м'язову масу, сприяючи синтезу м'язових білків, таких як, наприклад, креатин.

  1. Оздоровити серцево-судинну систему.

Колаген є частиною структури артерій, сприяє більшій еластичності кровоносних судин, що полегшує транспортування крові від серця до інших частин тіла. Коли в організмі недостатньо колагену, артерії можуть стати крихкими і слабкими, що збільшує ризик атеросклерозу. Крім того, добавки також підвищують рівень "хорошого" холестерину, в свою чергу це важливо для зниження потенційного ризику серцево-судинних захворювань.

Які добавки з колагеном найпопулярніші?

Біологічно активні добавки колагену виробляються в різних формах випуску: капсули, таблетки, порошки, рідина. Найбільш ходовими брендами, які випускають колаген, серед наших покупців є: NeoCell, Genacol, Doctor's Best, Country Life.

Ми склали ТОП-5 нашого сайту vitaworld.com.ua:

У нас на VitaWorld ви можете швидко оформити замовлення, отримати професійну консультацію і швидку доставку в зручний вам спосіб: кур'єром (по Києву та Київській області), Новою Поштою або Укрпоштою. Ми пропонуємо регулярні знижки і програму лояльності постійним клієнтам.

Замовляйте на VitaWorld, адже ми дбаємо про якість реалізованої продукції і пропонуємо тільки оригінальні вітаміни від всесвітньо відомих виробників БАДів!

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top