Чи можна використовувати лляну олію замість риб'ячого жиру?

Чи можна використовувати лляну олію замість риб'ячого жиру?

Якщо ви з яких-небудь причин не можете вживати рибу або добавки риб'ячого жиру, але вам необхідне джерело омега-3, ознайомтеся з цією статтею, і ви знайдете відповідну для себе альтернативу у вигляді лляної олії або іншого рослинного джерела.

 

Риб'ячий жир - незамінний продукт?

Це жир, який отримують із тканин або печінки жирної риби. Він особливо багатий омега-3 і приносить багато користі нашому здоров'ю. Риб'ячий жир зазвичай випускається в капсулах або в рідкій формі і може використовуватися в якості харчової добавки.

 

Навіщо вживати риб'ячий жир?

Омега-3 є важливими речовинами для правильного функціонування нашого організму, в той час як самостійно він їх не виробляє. Риба - основне джерело з високим вмістом цієї поживної речовини. Тому рекомендується вживати добавки риб'ячого жиру регулярно. Однак їсти рибу не всі мають спроможність, вона може бути дорогою, не подобатися за смаком або ж ви принципово відмовляєтеся від вживання тваринної їжі. Якщо ви не вегетаріанець і не веган, ви можете вживати риб'ячий жир у вигляді капсул, а в тому випадку, якщо ви не їсте рибу зовсім, то вам необхідно знайти рослинні замінники даного продукту.

 

Омега-3 з рослинних олій

Лляна олія, а також інші рослинні масла, багаті альфа-ліноленової кислотою, сприяють метаболізму жирних кислот омега-3, таких як ейкозатетраєнова, ейкозапентаєнова, докозапентаєнова. З альфа-ліноленової кислоти утворюються докозагексаєнова кислота і ейкозапентаєнова кислота. Однак лляне масло і інші багаті АЛК рослинні олії лише частково підходять для повної заміни риб'ячого жиру як джерела омега-3 жирних кислот в раціоні людини, оскільки риба все ще залишається основним і найефективнішим джерелом. Але якщо ви зовсім не вживаєте рибу, то рослинні масла з високим вмістом АЛК - гідна альтернатива, яка допоможе протидіяти недостатній кількості омега-3 і запобігти надлишок омега-6.

 

 

Що таке лляне масло?

Лляна олія - це продукт, отриманий шляхом холодного віджиму лляного насіння, які багаті омега-3 і 6, вітамінами і мінералами. Воно має кілька переваг для здоров'я і може бути показано для профілактики розвитку серцево-судинних захворювань і полегшення симптомів ПМС і менопаузи.

Лляну олію можна придбати в супермаркетах і магазинах правильного харчування, а у вигляді біологічно активної добавки (капсули) ми пропонуємо від американських виробників на нашому сайті VitaWorld.

 

Flaxseed Oil, Solgar - натуральна біологічно активна добавка від преміального виробника Solgar, випускається у вигляді гелевих капсул, не містить глютену і ГМО, повністю підходить для вегетаріанців і веганів, містить цілий спектр кислот: лінолева, олеїнова, стеаринова, альфа-ліноленова та інші.

Омега 3-6-9 Now Foods - добавка, що містить не тільки масло льону, а й масло вечірньої примули, рапсове, гарбуза і масло чорної смородини.

Органічне Льняна Олія Bluebonnet Nutrition - натуральне і органічне масло з льону, випускається у вигляді желатинових капсул і підходить вегетаріанцям, також не містить глютен і ГМО.

 

Користь лляної олії для організму

Лляна олія багата омега-3 і 6, розчинною клітковиною, комплексом вітамінів C, E і B, а також мінералами, тому її рекомендують використовувати в таких випадках:
 
  • Профілактика серцево-судинних захворювань, так як масло багате поліненасиченими жирними кислотами Омега-3-6-9, які перешкоджають відкладенню жиру на стінках артерій;
  • Регулювання рівня холестерину, в основному, знижується рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) і підвищується рівень хорошого холестерину (ЛПВЩ), оскільки воно здатне покращувати еластичність артерій і кровопостачання;
  • Профілактика остеопорозу, так як збільшує всмоктування кальцію в організмі;
  • Поліпшення травлення і метаболізму, так як багате клітковиною;
  • Глікемічний контроль, допомагає запобігти діабету, тому що багате клітковиною і іншими мікроелементами, які допомагають підтримувати більш стабільний рівень цукру в крові;
  • Запобігає старінню клітин і шкіри, так як має антиоксидантні властивості, бореться з вільними радикалами, що виробляються в організмі і викликають старіння.

 

Інші джерела омега-3 для вегетаріанців і веганів

 
Також ці кислоти можна заповнити за допомогою інших рослинних джерел. Омега-3-6-9 містяться в насінні Чіа, гарбуза, кунжуті. Але кращими джерелами для вегетаріанців і веганів є добавки, які містять концентровану активну речовину з рослинних компонентів.
 
Конопляне Масло, Thorne Research - унікальна розробка Thorne Research, оскільки дана добавка крім дуже корисного масла конопель, також містить запатентовану суміш з гвоздики, хмелю, чорного перцю, розмарину.
 
Вегетаріанська Омега-3 З Водоростей Bluebonnet Nutrition - дуже багатим джерелом омеги є водорості, саме цю сировину використовують Bluebonnet Nutrition для виготовлення вегетаріанського БАДа, не містить ГМО, і глютен.
 
Веганська Омега-3, EPA-DHA, 300 Мг, Source Naturals - рослинний Омега-3 в капсулах від компанії Source Naturals підходить веганам, випускається у вигляді капсул і є органічним продуктом.
← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top