Карнозин - один з найбільш ефективних засобів для омолодження тіла

Карнозин - один з найбільш ефективних засобів для омолодження тіла

Карнозин - це речовина, яка самостійно утворюється в організмі, класифікується як дипептид, що складається з двох амінокислот бета-аланіну і гістидину. У нашому тілі основні запаси сконцентровані в деяких частинах головного мозку, серці, печінці і в м'язовій тканині.

Основна користь карнозина для організму

Запобігання наслідків підвищеної глюкози

Надлишок глюкози прискорює старіння клітин, оскільки вступає в реакцію з білками, тим самим порушує їх функціонування. Даний процес називається глікозування. Особливо небезпечний при діабеті через постійний високий рівень глюкози.

Карнозин пригнічує хімічні реакції в клітинах і тканинах, які заважають нормальному функціонуванню білків. Експеримент на тваринах показав, що він знижує рівень цукру в крові, благотворно впливаючи на вегетативну нервову систему, і є профілактичним засобом, який попереджає виникнення шкідливих реакцій глікозування. Також дослідження показали, що дипептид відкладає появу діабету у тварин і збільшує кількість виробленого інсуліну клітин підшлункової залози.

Здоров'я серцево-судинної системи

Окислювальний стрес скорочує тривалість життя, збільшуючи ризик атеросклерозу і його наслідків, таких як серцеві напади та інсульти. Потужні антиоксидантні властивості, здатність виводити вільні радикали і усувати пошкоджені білки і ліпіди, - це ефекти, які захищають серцево-судинну систему. Він також здатний знижувати рівень поганого ( "ЛПНЩ") холестерину, який сприяє раннім стадіям утворення артеріальних бляшок. Дана перевага особливо важлива для захисту кровоносних судин діабетиків. Допомагає захистити клітини мозку після перенесеного інсульту.

Захист пам'яті і мозку

Тканини головного мозку містять високий рівень карнозину, він здатний знизити глікемічний і окислювальний стрес, до якого мозок особливо вразливий. Окислення і глікозування викликають запалення, а також різні дегенеративні розлади, наприклад, хвороба Альцгеймера. Карнозин є профілактичним засобом, який підтримує нормальну функцію нейронів, а також допомагає мінімізувати токсичність, викликану високими концентраціями іонів металів.

Полегшення перебігу хіміотерапії і захворювань раку

Поки все ще ведуться дослідження користі карнозину під час проходження хіміотерапії. Однак уже, на цій стадії, з'явилися обнадійливі результати, оскільки вивчаються його антиоксидантні та протизапальні властивості. Як антиоксидант, він допомагає блокувати пошкодження ДНК, яке є основною причиною розвитку раку. Він здатний пригнічувати нові метастази і впливати на енергетичний метаболізм ракових клітин.

Зниження ризику розвитку катаракти

Карнозин не тільки подовжує життя, він також допомагає зберегти хороший зір на максимально довгий термін. Сітківка ока і кришталик чутливі до глікозування, яке може викликати катаракту. Проведені дослідження продемонстрували, що ризик розвитку даного захворювання значно зменшується, як у тварин, так і у людей, включаючи діабетиків.

Джерела карнозину: продукти і БАДи

Він присутній в значних концентраціях в яловичині, рибі, а також в більш низьких концентраціях в курячому м'ясі. У середньостатистичному меню українців найбільшим джерелом даного дипептиду є червоне м'ясо. Під час вживання однієї порції м'яса, в організм надходить приблизно 200 мг цієї активної речовини. Однак не всі 200 мг засвояться нашим травним трактом, спеціальні ферменти в мікрофлорі перешкоджають максимальному засвоєнню. Щоб не відчувати симптомів дефіциту і отримувати оптимальну денну дозу, необхідно почати приймати біологічно активні добавки з карнозином. Стандартна доза в одній порції БАДа становить від 500 мг - до 1000 мг. Все залежить від цілей прийому, наприклад, якщо ви приймаєте харчову добавку як засіб омолодження, то вам достатньо 500 мг на день, якщо ж вам прописав прийом лікар - дозування може бути і від 1000 мг на добу (але тільки за рекомендацією лікаря!)

Карнозин як харчова добавка

Синтетична форма карнозину або L-карнозину, яка виготовляється у вигляді препарату, є природним засобом для поліпшення стану здоров'я і рекомендується лікарями при таких проблемах як:

  • Високому кров'яному тиску
  • Порушеннях сну
  • Проблемах з пам'яттю і увагою
  • Аутизмі
  • Катаракті
  • Захворюваннях нирок
  • Надмірній психоемоційній збудливості

Карнозин також використовується в сфері косметології як омолоджуючий засіб проти зморшок або спортсменами - для підвищення працездатності і досягнення швидких результатів. Крім того, вважається, що він стимулює імунну систему, покращує настрій.

Асортимент добавок карнозину в інтернет-магазині VitaWorld

Ми пропонуємо різні добавки для омолодження і спортивне харчування, в ці категорії входить carnosine.

  • L-Carnosine від американської компанії Now Foods - вигідна ціна, підходить вегетаріанцям і веганам, в одній порції (1 капсула) - 500 мг діючої речовини. Приймайте згідно з інструкцією, під час їди.
  • Super Carnosine від бренду Life Extension - також вегетаріанський продукт, який не містить ГМО, потужний склад і повний захист ваших м'язів!
  • Цинк Карнозин Комплекс від компанії Doctor's Best - гелеві капсули призначені для відновлення мікрофлори кишківника, може прийматися при отруєннях або запаленнях слизової шлунку.

При замовленні від 1000 гривень - ми доставимо посилку безкоштовно Новою Поштою, Укрпоштою по Україні або кур'єром по Києву.

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top