Як позбутися плаваючих мушок в очах

У вас в очах теж пропливають червоподібні прозорі риски, які, мабуть, вас дуже турбують і дратують? Настав час дізнатися, чим вони є насправді, чи небезпечно це, і як позбутися цього явища.

Що за мушки я бачу в очах?

У медицині це називається "літаючі мушки" (muscae volitantes). Дуже невдало. Адже літають всі мушки і мошки. А це явище слід було б назвати «плаваючі мушки». Так ми і відокремимо їх від реальних комах, і більш точно опишемо їхню поведінку – адже ці часточки насправді пропливають у нас перед поглядом, і якщо ми спробуємо сфокусуватися на них – вони відпливуть (розпливуться?) у напрямках різних країв нашого поля зору, чи не так?

 

Ну та нехай, не це ми зібралися обговорити. Як пояснюється це офтальмологічне явище у вигляді ниток, волокон вовни, або точкових, зернистих, вузликових чи голчастих включень? Що таке ці частки? Виявляється, це просто відпрацьовані, непотрібні частки колагену. Це часто зустрічається у людей, але інтенсивність появи «мушок» зростає після 40 років.

 

Але – що ж викликає появу в оці часток колагену? Це виникає через глікацію. Це означає, що частка колагену прилипла до молекули цукру. Завжди, коли ви поєднуєте білок з цукром або цукор з жиром, ці молекули злипаються. Цей білок стає недоступним для використання організмом, і він ніби засмічує організм. Офіційна назва цих часток подібних сполук є «кінцеві продукти глікації» (Advanced Glycation End Products, AGEP).

 

Уявіть, що ви поринули в товщі вод океану і побачили медузу, що пропливає перед очима. Вона пливе і ви можете бачити крізь неї, тому що вона напівпрозора. Схоже? Так ось, ця медуза живиться, та просто живе за рахунок усіх цих маленьких солодких ласощів. З'їдений цукор ніби пов'язується з гелем, утворюючи ці дрібні червоподібні структури, які, власне, є з'єднання колагену з цим цукром. Тому в очах з'являються мікропомутніння, які заважають дивитися та й просто бісять :). Це склоподібний гель, який, звичайно, напівпрозорий. Крізь нього видно білок колагену.

 

Коли ви втрачаєте, виснажуєте свій захисний механізм, яким є антиоксиданти, починає відбуватися глікація, особливо якщо ваша дієта містить забагато вуглеводів.

Як позбутися «мушок» в очах

Чи є щось, що допоможе цього позбутися? Авжеж! Існує багато речей, які ви можете робити чи вживати приймати, щоб запобігти або й зупинити глікацію. Іншими словами, ці кроки запобігають зв'язуванню цукру з білком.

 

У першому рядку – три богатирі: холін, інозитол та метіонін. Отже, вам слід вживати холін (колись він вважався одним із вітамінів групи B) по 1000 мг (1 г) на день. Так, не менш, як один грам. Паралельно вам належить вживати інозитол (його теж вважали за вітамін цієї групи) по 500 мг (0,5 г) щодня. І тоді метіоніну (це амінокислота) вам знадобиться всього лиш 200 мг. Це співвідношення було рекомендовано багато років тому у медичному довіднику.

 

Але є багато інших досліджень з цієї теми. Відповідно до них, ви також можете додати до цієї трійці ще одну речовину. Нею є L-лізин. Це теж амінокислота, яка багато обіцяє у плані значного покращення, звільнення від мушок під очима. Цю речовину слід вживати щодня в кількостях від 1 до 3 грамів, залежно від того, наскільки багато цих прозорих часточок стоїть у вас перед очима.

 

Цю суміш рекомендовано приймати натщесерце, тому що так вона не заважатиме іншим білкам. Якщо ви додасте до цього протоколу періодичне і, можливо, навіть тривале голодування, то, можливо, це значно прискорить процес прояснення зору.

 

Але варто бути готовим до того, що дія цього засобу потребуватиме певного часу. Щоб він подіяв, мине від одного до трьох місяців, та може бути й так, що при одночасному голодуванні ви побачите перші результати вже за кілька тижнів.

Дієта при «мушках» в очах

Ще один важливий крок, який у цих випадках рекомендують – почати скорочувати вживання цукру. Йдеться про низьковуглеводну або ж кетогенну дієту. Якщо взяти до уваги свідчення людей, які страждають від діабету, у яких у крові надлишковий рівень цукру, то, як правило, у них фіксується більше випадків виникнення помутнінь, ніж у людей, які не страждають на діабет. А здорова дієта несе в організм більше антиоксидантів. Тому овочі з високим вмістом вітаміну C будуть дуже доречними. Також у цей період організм потребуватиме м'яса та морепродуктів, багатих на цинк. Цинк також може допомогти вам досягти антиглікаційного ефекту.

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top