Екстракти трав проти настоянок: у чому різниця

Розкрити питання береться американський виробник рослинних харчових доповнень Nature's Answer.

Протягом тисячоліть використання рослинної сировини та вживання трав'яного чаю були популярними способами отримати якнайбільше користі від трав. Хоча сучасні процеси та методи дозволили нам максимізувати їхні цілющі властивості, багато хто постає перед дилемою при виборі між трав'яними екстрактами та настоянками. Ознайомтеся з нашим аналізом різниці між настоянкою та екстрактом і дізнайтеся, яку користь вони можуть принести вам.

У чому різниця між екстрактами та настоянками

Настоянки готують шляхом замочування трав у певній рідині для вилучення їхніх активних інгредієнтів. Конкретні інструкції про те, як правильно приготувати настоянку, описані в авторитетних фармацевтичних виданнях The United States Pharmacopeia та National Formulary. У цих текстах описано метод приготування настоянки з певним співвідношенням кожної рослини; хоча це співвідношення варіюється, зазвичай воно потребує еквіваленту 100-200 г сушених трав на літр рідини.


А ось рідкі трав'яні екстракти, хоч і готуються аналогічно настоянкам, але мають суттєво вище співвідношення трави і розчинника (1 кг сухих частин рослин на один літр рідини). Це означає, що типовий рідкий екстракт набагато концентрованіший і пропонує більш високу концентрацію еквівалента трав на порцію, ніж типова рідка настоянка тієї самої рослини.

Настоянка та екстракт: різниця у виробництві

І настоянки, і екстракти трав готуються шляхом замочування рослин в екстрагенті. Зазвичай ним є алкоголь, який часто використовується для вивільнення компонентів трави, щоб вони стали більш біодоступними для організму. Однак багато настоянок містять дуже високий відсоток алкоголю, найчастіше 60-90%. Одна з найбільших відмінностей між настоянками та екстрактами полягає в тому, що настоянки бувають сильно розведеними через високий рівень алкоголю і зазвичай не містять високої концентрації рослинних компонентів та допоміжних фітонутрієнтів.


У той час як багато виробників рослинних продуктів просто замочують рослинний матеріал в екстрагенті (процес, відомий як мацерація), Nature's Answer® пішов значно далі. Nature's Answer використовує унікальний додатковий процес холодної перколяції, який видобуває більше фітонутрієнтів, присутніх у рослині.


Екстракти більш ефективні і містять менше алкоголю, ніж настоянки, але в них його все ж таки більше, ніж хотілося б багатьом із нас. Тут, у Nature's Answer, є унікальна можливість видалити весь алкоголь з наших екстрактів за допомогою унікального запатентованого методу холодної екстракції Bio-Chelation®. Потім ми додаємо лише 12-14% сертифікованого органічного спирту в наші слабоалкогольні продукти (і нічого в наші безалкогольні продукти). В результаті виходить рідкий екстракт, який у 5-10 разів концентрованіший, ніж настоянка, а це означає, що ви отримуєте користь від набагато ефективнішого рослинного продукту.


Існує безліч причин, через які люди не бажають застосовувати трави з високим вмістом алкоголю, наприклад, неприємний смак чи чутливість до алкоголю. Алкоголь також може спричинити стрес ослабленої або недостатньо функціональної печінки у чутливих людей. І зовсім не підходить маленьким дітям.


Формули безалкогольних екстрактів Nature's Answer замінюють спирт на натуральний рослинний гліцерин, який легко засвоюється клітинами і допомагає зв'язувати певні рослинні компоненти. Гліцерин природним чином зустрічається у всьому організмі та входить до складу клітинних мембран. Це надає гліцерину ідентичності клітин організму, що робить його чудовим носієм трав.


І спирт, і гліцерин захищають та зберігають ефективність рослинного екстракту у пляшці. Та іноді після відкриття пляшки алкоголь може випаруватися і втратити свою ефективність як консервант. У той же час, гліцерин допомагає зберегти свіжість і ефективність властивостей трави протягом усього терміну служби продукту. Гліцерин також має додаткову перевагу: він діє як натуральний підсолоджувач, який не містить цукру, і це робить смак деяких гірких трав приємнішим при незначній реакції інсуліну.

 

Багато компаній пропонують безалкогольні трави в гліцерині, але вони зазвичай використовують гліцерин замість спирту як вихідний екстрагуючий агент. Внаслідок такого процесу екстракції виходить кінцевий продукт, званий «гліцерит». Оскільки гліцерин не такий ефективний, як спирт, для вилучення біологічно активних компонентів, гліцерити не містять активних компонентів фітонутрієнтів такої ж кількості та якості. Тим не менш, гліцерин є чудовим інгредієнтом рослинного екстракту, який спочатку вироблявся з використанням спирту, включаючи унікальний слабоалкогольний метод екстракції трав за допомогою холодної перколяції – ексклюзив від Nature's Answer.


Стандарти Nature's Answer виходять навіть за межі цього! Наш засновник, Френк Д'Амеліо-старший, завжди вірив у користь усіх трав і від початку наполягав на тому, щоб у своїх екстрактах охопити весь спектр рослин. Кожна з них має унікальний хімічний зразок, який можна ідентифікувати, тому Френк розробив процес та методи випробувань для наукової ідентифікації цих маркерів та підтвердження ідентичності рослини. У Nature's Answer ми називаємо цей процес Advanced Botanical Fingerprint Technology®. У цьому унікальному процесі задіяно найсучасніше лабораторне обладнання, яке ми використовуємо для ідентифікації рослин, що надходять, а також наших готових екстрактів і упакованих продуктів, щоб гарантувати, що ви отримаєте кращий доступний продукт.


Це лише один з багатьох кроків, які ми робимо, щоб гарантувати вам отримання повного спектру і всіх переваги природних фітонутрієнтів безпосередньо з трав, що містяться в кожному рослинному екстракті компанії Nature's Answer. Так, як задумано природою.

Купуйте рослинні екстракти від Nature's Answer

Зацікавлені у рослинних екстрактах? Купуйте нашу категорію трав'яних екстрактів. Від Готу кола (для покращення пам'яті) до Американського Женьшеня (засобів для нормалізації тиску та настрою) – у нас є будь-який екстракт для вас!

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top