Що означає «MFG» на упаковці

Дата виготовлення («MFG») у нижній частині упаковки чи пляшечки вашого препарату від Seeking Health означає дату виробництва продукту відповідно до cGMP (current Good Manufacturing Practices) – чинної Належної Виробничої Практики*. Оскільки виробник не друкує кінцевий термін придатності препарату на своїх упаковках, то зазначається дата виготовлення. Це ще одна запорука гарантії якості для тих груп товарів, термін придатності яких ще не встановлено тестуванням.

 

Більшість таких товарів вже проходять або вже підготовлені до проходження тестів на стабільність лінійки продукції, щоб встановити терміни придатності препаратів, для яких вони ще не визначалися. Як тільки тести дають змогу окреслити строки зберігання,  Seeking Health, відповідно до цих результатів, оновлює гарячі лінії, сторінки продукції в Інтернеті та наносить дати на пляшечки для препаратів.

 

Зазвичай капсули, таблетки та жувальні харчові доповнення зберігають ефективність і свіжість протягом 2-3 років від дати виробництва за належних умов зберігання. Пробіотики зазвичай зберігають ефективність упродовж 18-24 місяців за умов дотримання правил зберігання. Нерозкриті рідкі препарати як правило зберігають ефективність протягом 2-3 років при правильному зберіганні.

 

Ці терміни є досить відносними. Залежно від типу препарату й інгредієнтів, деякі з них можуть мати дещо коротше або довше вікно придатності.

Посилання на першоджерело: https://support.seekinghealth.com/hc/en-us/articles/115001750808--Why-is-there-a-manufacture-MFG-date-on-the-bottom-of-my-bottle-and-not-an-expiration-date


* Належна виробнича практика – Good Manufacturing Practice (GMP) – це складова спеціальної системи забезпечення якості, яка гарантує, що товар виробляється і контролюється:

  • відповідно до чинних стандартів якості;
  • згідно з виданою торговельною ліцензією
  • та повністю відповідає її призначенню.

Правила GMP розроблено для зниження ризику у застосуванні будь-якої фармацевтичної продукції, якщо ризик неможливо повністю усунути процесом тестування готової продукції. Принципи та правила GMP є обов'язковими для всіх країн-членів ЄС. Настанови з системи GMP окреслюють мінімальні стандарти і норми, яких мають неухильно  дотримуватися компанії-виробники. В Україні настанови GMP введено в дію Наказом Міністерства Охорони Здоров'я, датованим 14 грудня 2001 року.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top