Соєвий лецитин допоможе позбутися «шкідливого» холестерину навіть тим, у кого непереносимість глютену

Соєвий лецитин допоможе позбутися «шкідливого» холестерину навіть тим, у кого непереносимість глютену

Холестерин буває не тільки шкідливим, а й корисним для організму, це залежить від того, що супроводжує дану речовину. Білки, жири і інші сполуки утворюють ліпопротеїни, які і є шкідливими або корисними.

Рівень холестерину залежить від фізичних навантажень і дієти. Порушення ліпідного обміну може сприяти розвитку таких захворювань, як атеросклероз, ішемічна хвороба серця, інсульт, але норми холестерину індивідуальні для кожної людини.

Підвищений ЛПНЩ ( "хороший") і занадто низький рівень ЛПВЩ ( "поганий") вважаються однією з основних причин інсульту, серцевих нападів, серцево-судинних захворювань. Для профілактики таких проблем зі здоров'ям необхідно вести здоровий спосіб життя. Алкоголь і тютюн є основними факторами ризику - їх необхідно обмежити, а краще зовсім виключити. Необхідно стежити за своїм харчуванням, позбутися від жирної і солодкої їжі на користь овочів та фруктів. Також радимо вживати більше клітковини, яка регулює рівень цукру в крові і холестерину, допомагає виводити токсини. Варто займатися спортом, вести активний спосіб життя, особливо якщо ви працюєте в офісі і мало рухаєтеся. Дуже ефективним способом профілактики є БАДи, лікарі рекомендують приймати добавки для зниження "шкідливого" холестерину, одне з таких засобів - лецитин.

 

Що таке лецитин і в чому його користь?

Лецитини є сумішами ліпідів і компонентами клітинних мембран тварин і рослин. Ліпіди забезпечують збереження захисного шару слизової оболонки кишечника. Лецитин частково всмоктується з їжею, а частково виробляється в організмі. Він зберігається в слизовій кишечника, а потім повільно руйнується кишковими бактеріями. Лецитин буває двох видів: соєвий і соняшниковий, в залежності з чого був виготовлений. Кожен має низку корисних ефектів для людського тіла:

 

1. Зміцнює нерви.

Стрес на роботі, проблеми в особистому житті, регулярний недосип - проблеми сучасної людини. Всі ці фактори не тільки псують настрій, але і згубно впливають на нервову систему, виснажують і вимотують. В результаті ви втрачаєте пильність, вас все дратує, ви не можете сконцентруватися і розслабитися. Лецитин допомагає впоратися зі стресовими ситуаціями, тому що він входить до складу структури нервових волокон, а також бере участь у передачі нервових імпульсів. Таким чином, він забезпечує підвищення вашої працездатності, уважності, зміцнює нерви і покращує настрій.

 

2. Джерело енергії і сили.

Лецитин - важливе джерело енергії. Наш мозок в основному використовує глюкозу в якості сировини для забезпечення активності. Однак в певні фази стресу він може підживлюватися такими речовинами як, наприклад, лецитин. Що примітно, енергія з лецитину набагато ефективніше підвищує працездатність організму.

 

  1. Підтримує ваші м'язи.

Лецитин не тільки надає тілу енергію і силу під час стресу, але також забезпечує працездатність м'язів під час занять спортом. Добавки лецитину змушують м'язи активніше працювати і тим самим витрачати більше калорій. Швидше відновлюється тіло після тренувань.

 

  1. Позитивно впливає на процес травлення.

Лецитин підтримує кислотність шлунку, покращує мікрофлору слизової оболонки кишечника, що захищає стінки, допомагає процесу травлення. Дефіцит лецитину може привести до нездатності переварювання жирної їжі, регулярним запорам і проносам, здуття. БАД лецитин часто рекомендується лікарями пацієнтам з виразками і розладами кишечнику.

 

Особливість соєвого лецитину

Соєвий лецитин - це ліпідна речовина, корисна для серцево-судинної системи. Основне завдання - регулювати рівень холестерину і тригліцеридів у крові, а також захищати серце і його артерії. Все це завдяки наявності в його складі лінолевої і поліненасиченої кислот. Вони сприяють усуненню "поганого" холестерину. Також відомо, що компоненти соєвого лецитину допомагають покращити перетравлення харчових жирів, полегшити транспортування поживних речовин в організмі і обмежити відкладення холестерину в судинах і артеріях. Саме ці жирові відкладення є причиною серцево-судинних захворювань: атеросклерозу, надлишкового холестерину і т. Д.

Крім того, ця ліпідна речовина, через вміст в ній вітаміну Е, сприяє відновленню після інсульту і служить профілактичним засобом проти всіх поширених серцево-судинних патологій.

Соєвий лецитин синтезується з соєвих бобів, оскільки вони практично не містять глютен, вітаміни з соєвим лецитином не тільки дозволені людям з непереносимістю глютену, а й навіть рекомендовані, їх також можна приймати людям, які страждають на хворобу Крона.

Виготовляється шляхом пресування, спресовані насіння виділяють рідину, що складається з масла і лецитину. Потім їх розділяють і отримують готовий продукт - добавку соєвого лецитину.

Випускається виробниками в декількох форматах: капсули, таблетки, порошок, гель. Дуже часто не має запаху і смаку, в дитячі вітаміни додають натуральні смакові добавки та підсолоджувачі.

 

Які добавки соєвого лецитину ми пропонуємо на VitaWorld?

  • Soya Lecithin Granules від компанії Solgar - проводиться у формі гранул, які можна змішати з соком, водою або додавати в їжу. Один з ходових товарів в нашому інтернет-магазині.
  • Натуральний Лецитин Bluebonnet Nutrition - необхідно приймати лише одну желатинову капсулу в день, найвища якість і прийнятна ціна, а головне - органічне походження.
  • Лецитин З Сої, що випускається Natures Plus, - це корисна добавка у формі м'яких таблеток, яка не містить консервантів і штучних барвників.

 

Світ Вітамінів пропонує вигідні умови доставки, професійну консультацію по телефону або в чаті, а також регулярні акції та знижки постійним клієнтам. Замовляйте у нас - піклуйтеся про своє здоров'я!

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top