ТОП-5 приправ для здоров'я шкіри та волосся

Якщо хто-небудь скаже вам, що цілком можливо мати ідеальну шкіру та сильне здорове волосся за допомогою пакетиків, що зберігаються в шафі з приправами, повірте цій людині!

"Здорова і збалансована дієта, що передбачає споживання натуральних продуктів і компонентів — це ключ до підтримки по-справжньому гарної шкіри і волосся", — стверджує Ліза Москович. Також фахівець наполягає на користь трав і приправ.

 

Нижче наведені топ-5 з тих, які можуть виявитися тим самим секретом вашого здоров'я і краси.

 

  1. Кориця

 

"Це — сильнодіючий антиоксидант, який протидіє згубному впливу сонячних променів і загрозам для вашої шкіри в цілому", — говорить Джесіка Вейсер, фахівець Групи дерматологів Нью-Йорка.

"Кориця також покращує кровообіг і циркуляцію крові, яка, в свою чергу, сприяє оновленню клітин і шкіри".

Рекомендуємо додавати ложку кориці в кружку ранкової кави або кашу.

 

  1. Часниковий порошок

 

Часник збагачений амінокислотою цистеїном, яка робить волосся набагато сильнішим. Доведено також, що часник запобігає випадінюю волосся і, більш того, стимулює його ріст, якщо втирати його безпосередньо в волосяні фолікули.

 

Щоб зробити маску для зміцнення волосся, вам необхідно взяти 1/4 чайної ложки часникового порошку і змішати її з двома краплями олії — оливкової або кокосової. Розігрійте суміш в мікрохвильовій печі, нанесіть на волосся, залиште на 20 хвилин і промийте водою.

 

  1. Перець

 

Гострі види перцю (чилі, паприка і кайенский) багаті на вітаміни А і С.

Спробуйте додавати пару перців в свій щоденний раціон, щоб побачити переваги цих інгредієнтів.

 

Також перець можна застосовувати для видалення мертвої шкіри. Для цього змішайте сіль і один перець з оливковою олією. Ви отримаєте зігріваючий скраб для тіла, який відмінно впорається з огрубілою шкірою!

 

  1. Куркума

 

Куркума була популярна в Індії століттями, а все завдяки її протизапальним властивостям.

 

Щоб правильно використовувати цю спецію, рекомендується змішати одну чайну ложку куркуми з трьома ложками молока, двома столовими ложками борошна і краплею меду.

 

Додаткова порада: використовуйте йогурт без добавок замість молока, якщо ви страждаєте від акне. Що стосується гастрономічного застосування куркуми, додайте половину столової ложки в ранкові фреші, смузі або омлет.

 

  1. Насіння фенхель

 

Мабуть, найбільш незвична рослина з усіх попередніх, однак це також відмінний протизапальний засіб. Він знижує чутливість шкіри, якщо додавати від 1 до 4 грам насіння в свій раціон.

 

Також фенхель робить волосся здоровішим: розітріть насіння з кип'яченою водою і промивайте цією сумішшю волосся для загального зміцнення волосся і боротьби з лупою.

 

Натуральні вітаміни та харчові добавки на основі цих та інших компонентів Ви можете купити у нас, в Vita World!

 

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top