Міфи про БАДи: топ-5

Ставлення до БАДів у багатьох людей обережне, хоча це вкрай невиправдано. За всім знайомою абревіатурою «БАД» ховається звичайнісінька Біологічно Активна Добавка.

 

Головне завдання БАДів — це вирішення проблеми дефіциту тих чи інших мікроелементів, речовин і вітамінів в організмі. Таким чином, біологічно активні добавки — це всього-на-всього концентрати корисних мікроелементів, речовин і природних екстрактів без штучних домішок, які діють на організм людини точково або комплексно.

Незважаючи на простоту і очевидність, навколо БАДів утворився цілий шлейф з міфів, які ми пропонуємо вам розвінчати.

 

МІФ 1. БАД — це лікарський засіб

Золоте правило полягає в тому, що БАДи не мають лікувального ефекту і не повинні лікувати ті чи інші захворювання.

Відповідно до загальноприйнятої класифікації, біологічно активні добавки можна розділити на дві категорії: нутрицевтики і парафармацевтики.

Нутріцевтики — це джерела поживних речовин.

Парафармацевтики — це допоміжна терапія або профілактичні препарати, які покликані нормалізувати ослаблені функції організму.

 

МІФ 2. Правильно харчування заміщає прийом харчових добавок

Знову міф! Правильне і збалансоване харчування теоретично може наситити організм необхідними вітамінами і мінералами. Але сучасній людині потрібні набагато більші порції, ніж це було потрібно нашим предкам.

Таким чином, повне задоволення добової потреби у вітамінах і мінералах шляхом правильного харчування виявляється дорогим і мало реалістичним.

 

МІФ 3. У БАДів немає протипоказань

Незважаючи на те що БАДи не є лікарськими препаратами, вони мають ряд протипоказань. Варто бути особливо уважними алергікам, вагітним і людям із хронічними захворюваннями.

Дитячі БАДи також вимагають особливої ​​уваги. Їх краще вибирати з педіатром.

 

МІФ 4. БАДи — відмінний засіб для схуднення

Саме цей міф став головною причиною поганої слави БАДів в наших широтах.

Проте жоден сумлінний виробник харчових добавок не став би стверджувати, що його препарат вирішить проблему надмірної ваги

БАДи можуть стимулювати обмін речовин і допомагати в роботі шлунково-кишкового тракту, але не більше.

 

МІФ 5. БАДи можуть швидко оздоровити волосся, шкіру і нігті

Ні, не можуть. Більш того, БАДи — це препарати, розраховані на пероральний прийом, а значить діють вони виключно зсередини.

За допомогою БАДів ви можете тільки поліпшити загальне самопочуття і вирішити проблему авітамінозу. І тільки після цього шкіра, волосся і нігті стануть помітно краще, але ніяк не тому що БАДи мають чарівні властивості, обіцяні рекламою.

 

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top