Чому важливо не пропускати сніданок?

Чи знаєте ви, що основні продукти, які ми вживаємо на сніданок, такі як: злаки, фрукти, молоко, йогурт, яйця і так далі, містять величезну кількість важливих для нашого здоров'я елементів.

  • В таких злаках як: гречка, рис, вівсянка містяться вітаміни групи В, залізо, кальцій, магній, натрій.
  • Фрукти, наприклад яблука, апельсини, персики, включають в себе аскорбінову кислоту, вітаміни А, В1, В2, залізо, магній, фосфор, йод, селен, цинк.
  • Молочні продукти: вітамін Д, А, В1, В2, В12, кальцій, фосфор, калій, фтор, магній.
  • Курячі яйця містять: вітаміни групи В, в тому числі холін і фолієву кислоту, калій, кальцій, натрій.

Людина, яка пропускає сніданок, протягом дня майже не вживає дані продукти, через що у неї може виникнути недостача мікро- і макроелементів.

Обґрунтованість цих суджень довели вчені з Державного університету Огайо.

Нове дослідження Ohio State University

За останніми дослідженнями, допускається, що пропущений прийом сніданку може призвести до втрати ключових елементів, які могли би бути засвоєні разом з типовими, для ранкового прийому їжі, продуктами.

Було проаналізовано 30 889 дорослих американців, від 19 років і старше в період з 2005 по 2016 роки. Випробовувані самостійно вирішували, коли їм слід вживати їжу, фіксуючи при цьому точний час, раціон та інші дані.

З'ясувалося, що 4924 дорослих пропускали сніданок, це 15,2 відсотка від числа людей, які беруть участь у дослідженні. В результаті в їх добовому раціоні не вистачало ключових елементів, необхідних організму: цинку, клітковини, магнію, міді, а також найбільше: фолієвої кислоти, заліза, кальцію, вітамінів С, Д, А, В1,2,3.

Наслідки нестачі елементів в раціоні

Дефіцит мінералів і вітамінів в результаті пропуску ранкового прийому їжі призводить до таких неприємних наслідків як:

  • Ослаблення когнітивних функції, уважності та здатності до навчання у школярів.
  • Втома і млявість у дорослих людей.
  • Підвищене бажання вживати більше цукру, вуглеводів, жиру.
  • Ослаблення імунітету.
  • Часті головні болі і порушення сну.

 

Не пропускайте сніданок, а також радимо вам заглянути в наш інтернет-магазин вітамінів і мінералів vitaworld.com.ua, де ви зможете знайти добавки, які допоможуть заповнити недолік мікро- і макроелементів.

Ресурси:

  1. Fanelli, C. Walls, C. Taylor. Skipping breakfast is associated with nutrient gaps and poorer diet quality among adults in the United States. Proceedings of the Nutrition Society, 2021; 80 (OCE1) DOI: 10.1017/S0029665121000495.
  2. ScienceDaily: Adults who skip morning meal likely to miss out on nutrients  [online], [15.06.2021].
← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top