Природні методи оздоровити сечовий міхур

Якщо ви страждаєте від постійних походів у туалет, якщо з'явилися ознаки нетримання або ви часто прокидаєтеся вночі через позиви помочитися, то, скоріш за все, у вас є гіперактивний сечовий міхур. Цей орган, по суті, накопичує рідину, спрямовану в нього вашими нирками. Зазвичай, коли сечовий міхур наповнюється, він посилає сигнал у мозок, де формується позив, а потім мозок відправляє сигнал назад, наказуючи клапанам відкриватися при сечовипусканні. Однак іноді ці сигнали не передаються належним чином, що призводить до гіперактивності сечового міхура. У чоловіків це зазвичай спричинено збільшенням простати. Також це трапляється через інфекцію сечовивідних шляхів, випадання сечового міхура, але найбільш поширеною причиною є надлишок цукру або інсуліну в крові. Спробуйте деякі з засобів, які представлених нижче, і цілком можливо, що деякі, або навіть всього один з них поверне вас до безтурботного життя. Ця інформація має суто просвітницьку мету, тому якщо у вас є серйозні проблеми зі здоров'ям – обов'язково розкажіть про них своєму лікареві.

1. Вітамін В1

М'язи та клапани сечового міхура контролюються нервовою системою. Вітамін B1 допомагає зміцнити нерви, щоб ті посилали правильні сигнали від мозку до сечового міхура. Багато людей відчувають дефіцит цього нутрієнта в організмі через те, що приймають їжу занадто часто або ж дотримуються дієти, багатої на цукор і рафіновані вуглеводи, що викликає слабкість м'язів сечового міхура. На щастя, існує бенфотіамін – жиророзчинна версія вітаміну B1, яку можна приймати як доповнення до раціону в кількостях до 600 мг на день, щоб контролювати сечовий міхур. Вам також слід споживати більше водорозчинного вітаміну B1 з таких продуктів, як харчові дріжджі, соняшникове насіння, органічна свинина і домашні яйця.

2. Насіння гарбуза

Вони містять велику кількість фітостеролу, магнію та цинку. Всі ці поживні речовини працюють разом, зміцнюючи та контролюючи м'язи, що оточують сечовий міхур. Щоденне вживання жмені гарбузового насіння може допомогти жінкам відновити контроль над сечовим міхуром після пологів, а також скоротити кількість нічних походів у туалет для людей, старших 50 років. Якщо ви чоловік, збільшена простата також є причиною частих сечовипускань. Тим не менш, гарбузове насіння допоможе вам, оскільки воно також може зменшити простату і тим самим зняти навантаження з сечового міхура. Ви можете з'їдати жменю гарбузового насіння щодня або вживати 2000 мг гарбузової олії в капсулах. Усього лиш за 1-2 тижні ви помітите поліпшення власного контролю над сечовим міхуром.

3. Збільште споживання води

Одна з проблем гіперактивного сечового міхура полягає в тому, що не вся сеча виходить назовні. Це може статися, коли м'язи сечового міхура стають слабкими або подразненими, що призводить до частіших походів у туалет, особливо вночі, коли ви вже перестали їсти. Тому спробуйте пити більше води – до 2,5 літрів протягом дня, а потім не пити після 19:00. Це робить сечу менш концентрованою і запобігає подразненню слизової оболонки сечового міхура. Це також тренує м'язи, щоб ті зберігали і вивільняли сечу в потрібний час.

4. Варуна

Кора варуни вже більше 3000 років використовується в Аюрведі для лікування всіх типів проблем із сечовим міхуром, нирками та сечовивідною системою. Для цього слід приймати 1 порцію порошкоподібної кори на день – це три грами. Варуна допомагає запобігти утворенню каменів у нирках у сечовивідних шляхах, а також вбиває шкідливі бактерії та інфекції сечовивідних шляхів. Якщо у вас виникає відчуття печіння при сечовипусканні, цей засіб зазвичай допомагає, якщо пити більше води.

5. Яблучний оцет

Як уже згадувалося раніше, основною причиною проблем із сечовим міхуром є занадто багато інсуліну або цукру в крові. Ось чому гіперактивний сечовий міхур часто зустрічається у людей з надмірною вагою, діабетом або високим кров'яним тиском. Коли в крові забагато цукру, званого глюкозою, ниркам доводиться працювати частіше, щоб відфільтрувати його, що призводить до необхідності мочитися частіше та в менших кількостях. Крім того, що ви повинні пити більше води, про що ми вже говорили, ви також можете додати у воду 1 столову ложку яблучного оцту та пити її перед їжею. Це знизить резистентність до інсуліну, допомагаючи вашим клітинам засвоювати більше цукру, виводячи його з крові і тим самим знімаючи навантаження з нирок та сечового міхура. Більшість людей помічають явні поліпшення контролю над сечовим міхуром вже через 1-2 тижні вживання цього напою.

6. Низьковуглеводна дієта

Дотримання низьковуглеводної дієти, такої як кето, також може допомогти зупинити гіперактивний сечовий міхур. Вживання не більше як 30 г вуглеводів на день протягом 2-3 місяців допомагає нормалізувати рівень цукру в крові, знижуючи навантаження на нирки та сечовий міхур. Рафіновані вуглеводи та цукор невпинно пошкоджують нерви, які контролюють сечовий міхур. Щоб виправити це, слід виправити свою дієту. Приймання ліків може допомогти, але корекція дієти матиме найбільш позитивний ефект, допомагаючи вам повернути контроль над сечовим міхуром.

Додаткові поради

Вживання в їжу продуктів, багатих на калій і магній, також може допомогти відновити баланс рідини в організмі. Тому рекомендують їсти авокадо, гарбузове насіння, брюссельську капусту, листову зелень, мигдаль, бразильські горіхи та насіння соняшника. Вживання алкоголю ввечері також може подразнювати сечовий міхур і порушувати сон, внаслідок чого ви частіше мочитиметеся ночами, тому, принаймні, скоротіть кількість алкоголю, наскільки це можливо. Обов'язково не пийте рідини після 19:00, але не відмовляйте собі в рідині протягом дня.

Ключові висновки

Підведімо підсумок. Отримуйте більше вітаміну B1 з харчування, їжте насіння гарбуза, збільшуйте споживання води вдень, але не вночі. Приймайте корінь варуни при інфекціях сечовивідних шляхів або для запобігання утворенню каменів у нирках, використовуйте яблучний оцет для нормалізації рівня цукру в крові та підтримуйте цей рівень. Низьковуглеводна дієта поверне здоров'я нервам, які контролюють позиви в туалет. Оскільки негерметичний гіперактивний сечовий міхур часто виникає через дефіцит вітаміну B1, обов'язково запасіться ним, нагадаємо, найкраща форма в нашому випадку – бенфотіамін.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top