15 фактів про вітамін B4

Вітамін B4 являє собою нуклеотид, також відомий під назвами аденін та (іноді) холін. Це важлива біологічна сполука, яку виробляє ваш організм, щоб допомогти вам продукувати енергію. Це також один із ключових будівельних блоків ДНК — генетичного матеріалу, що міститься в кожній клітині людського тіла. У цій статті ми розповімо про 15 фактів і властивостей вітаміну B4, пояснимо, як він діє в організмі і як ви можете отримувати його більше зі свого раціону.

  1. Виробництво енергії. Вітамін B4, або аденін, відіграє важливу роль, допомагаючи організму виробляти клітинну енергію. Він працює з іншими поживними речовинами, такими як B2 та B3, для виробництва АТФ. Це основна енергетична валюта, яка використовується для живлення ваших м'язів, нервових імпульсів та загальної хімії тіла.
  2. Створення ДНК. Це також ключова хімічна речовина, що бере участь у синтезі білка в організмі, і є будівельним блоком ДНК та РНК. Ваше тіло може виробляти вітамін B4 самостійно, проте ви також можете отримувати його з БАД-капсул або з раціону, вживаючи певні продукти. Ми обов'язково перелічимо їх нижче.
  3. Здоров'я мозку. Якщо ваш організм не виробляє достатньо аденіну, у вас можуть виникнути проблеми з мозком та погіршення пам'яті. B4 відіграє роль у виробництві кофактора, який допомагає клітинам мозку не старіти, захищаючи їх від окислювального стресу.
  4. Метаболізм. Аденін також допомагає вашому організму виконувати біохімічні реакції з білками, вуглеводами та ліпідами. Це дає змогу вашому тілу розщеплювати та будувати ці важливі будівельні блоки в рамках циклу Кребса.
  5. Рівень цукру в крові. Деякі дослідження показують, що вітамін B4 також допомагає вашим клітинам стати більш чутливими до інсуліну. Це сприяє організму у контролюванні рівня цукру в крові, особливо для людей з діабетом, предіабетом або з резистентністю до інсуліну.
  6. Здоров'я серця. Аденін грає вирішальну роль у регулюванні частоти серцевих скорочень, його пластичності та коронарного кровотоку.
  7. Здоров'я системи травлення. Вітамін B4 також допомагає стимулювати вивільнення гормону в кишківнику, що називається мотолін. Він покращує моторику тонкої кишки, що дуже доречно при закрепах. Голодування також стимулює цей гормон.
  8. Фізична витривалість. Додавши до свого раціону більше аденіну, ви помітите, що ця поживна речовина також здатна покращити ваші спортивні результати під час занять спортом або фізичних вправ. Це допоможе прискорити вашу реакцію, покращити витривалість, розумову активність та ясність розуму.
  9. Циркадні ритми. Деякі дослідження також показують, що аденін може покращити вашу здатність долати зміну часових поясів, допомагаючи природним чином повторно синхронізувати мозок та циркадний ритм.
  10. Здоров'я волосся. Завдяки своїй ролі у побудові ДНК аденін допомагає запобігти випаданню волосся, стимулюючи природний ріст пасм, а також захищаючи фолікули.
  11. Імунітет. Вітамін B4 підтримує імунну систему, оскільки збільшує антиоксидантну мережу в організмі. Цей та інші вітаміни групи B разом зміцнюють вашу нервову систему, щоб ваше тіло могло швидше реагувати на будь-які зміни чи загрози.
  12. Дозування. Оскільки офіційно він більше не класифікується як вітамін, немає рекомендованої добової норми чи норми споживання. Ви можете купити його у формі холіну, який зазвичай приймають у кількостях від 250 міліграмів на день.
  13. Джерела в їжі. Ви можете допомогти своєму організму, споживаючи більше аденіну з квасолі, цвітної капусти, листя малиндіо, харчових дріжджів, бджолиного пилку, спіруліни, меду, кайєнського перцю, прополісу та ягід. Ви також можете отримати його в дуже невеликих кількостях з хмелю, шавлії, м'яти, кориці, кмину, сумаху та імбиру.
  14. Побічні ефекти та супутні властивості. Приймання аденіну не рекомендується людям, які страждають на астму, оскільки він може посилити симптоми. Крім того, кофеїн, що міститься в каві, чаї та безалкогольних напоях, може знизити ефективність аденіну.
  15. Головне джерело групи Ми настійно рекомендуємо споживати весь комплекс вітамінів B, що зустрічається у природі у вигляді небагачених харчових дріжджів. Це забезпечить широкий спектр цих поживних речовин, які працюють в організмі разом, виконуючи сотні різних функцій.

 

Отже, аденін чи вітамін В4 відіграє важливу роль у здоров'ї людського організму. Він більше не є справжнім вітаміном, оскільки науковці з'ясували, що ваш організм може виробляти його самостійно. Тим не менш, вживання в їжу цілісних продуктів, багатих на поживні речовини, забезпечить сировину, необхідну вашому організму, щоб залишатися здоровим і виробляти такі важливі вітаміни. Ми також хотіли б відзначити, що існує деяка плутанина з вітаміном В4, оскільки іноді холін називають вітаміном В4. Однак холін – це окрема поживна речовина, попередник аденіну.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top