Дванадцять збудників запалень

Існує дуже широкий спектр різних випадків та різних причин виникнення запалень. Це – фактори, які провокують їх, що дають їм можливість розпочатися. І всі ми повинні знати ці 12 тригерів.

 

1

Якщо у вас є якесь запалення на правій стороні тіла, чи це фіброміалгія, біль у плечі, головний біль з правого боку або щось у нижній частині вашого тіла – підозрюйте проблеми з жовчним міхуром. Це можуть бути самі жовчні протоки, перевантажені так званим жовчним слизом, про який багато людей навіть не підозрюють і за традицією вважають, що це камені в жовчному міхурі. Не обов'язково камені. Там може бути такий собі осад, який на цьому етапі є ранньою стадією розвитку жовчного каменя. У людини з'являється надконцентрована кількість холестерину, тому що їй не вистачає солей жовчних кислот. Тому слиз потовщується і починає закупорювати ці маленькі протоки, і це створює велике напруження й тиск під правою стороною грудної клітки. Це може спричинити спрацювання нерва, що йде до шиї, і викликати відбитий біль десь на трапеції.

 

Є кілька швидких способів дізнатися, чи є у вас жовчний слиз. Просто почніть масажувати під правою грудною клітиною приблизно на два пальці нижче і на стільки ж правіше від середньої лінії. Натисніть у цій області, тримайте хвилину чи дві і прислухайтеся, чи не піде біль сам собою. Ще одним хорошим засобом від цього може бути TUDCA, різновид жовчної солі, яку можна вживати натщесерце і відразу після обіду. Вона розріджує жовч і дає їй легше проходити. Ви відчуєте полегшення. Це дійсно поширена причина, через яку люди відчувають біль з правого боку, що виникає через заблоковані протоки, які йдуть у підшлункову залозу.

2

Коли людина має дефіцит вітаміну D, виникають болі, в першу чергу, в попереку, але це може бути і біль у будь-якому іншому місці тіла. Простий засіб – збільшити кількість вітаміну D3 до 50 000 МО, які багато медиків вживають щодня. Багато людей відчувають дефіцит вітаміну D, вважаючи, що вони отримують його в достатній кількості від сонця. Але потрібно з ранку до ночі перебувати під сонцем, надавши його променям більшу частину свого відкритого тіла, щоб отримати достатньо вітаміну D – далеко не всі мають таку можливість. Також багато хто не усвідомлює, що отримати достатню кількість вітаміну D з раціону дуже складно.

3

Наступний тригер запалень – пережита стресова ситуація, насамперед, пов'язана із серйозною втратою чогось. Це також може бути хронічний стрес або психічне напруження. Але справа в тому, що стрес активує гормон кортизол, і він може шокувати імунну систему, якщо це відбувається раптово або хронічно, настільки, що ваша імунна система більше не працюватиме. Таким чином, стрес і гормон кортизол, який пов'язаний зі стресом, руйнує не лише захист вашої імунної системи, а й протизапальні бар'єри. Нормальний рівень кортизолу здатний усувати запалення. Але за його постійно високого рівня починає розвиватися стійкість до кортизолу, тому він втрачає цю функцію. Це дуже схоже на резистентність до інсуліну, і багато поганих наслідків резистентності до інсуліну пов'язані з його дефіцитом. Майже так само багато поганих наслідків резистентності до кортизолу пов'язані з нестачею кортизолу. І саме тому так багато людей, які страждають від болю, вживають преднізолон, роблять уколи кортизону або застосовують крем для шкіри, що містить його. А найкращими засобами проти стресу будуть фізичні вправи та посилені дози вітаміну D. Так вийшло, що вітамін D3 діє в організмі аналогічно кортизолу, але без побічних ефектів.

 

І є ще один маленький аспект: у минулому людина могла мати вірус, наприклад, герпесу, який перейшов у латентну стадію. Він знаходиться в сплячому стані, але потім стрес пробуджує його, і вірус викликає запалення. І зазвичай разом із цим у людини з'являється хронічна втома чи фіброміалгія. У цьому разі потрібно впоратися зі стресом, а також вживати вітамін D3.

4

Багато ресторанів, особливо швидкого харчування, подають страви, обсмажені у фритюрі – в олії, яка повторно використовується знову і знову протягом тижнів, якщо не місяців. Отже, вам подають щось, обсмажене в кукурудзяній, соєвій олії або інших і без того некорисних оліях, і це подразнюватиме ваш організм, особливо систему травлення.

 

Є й інші продукти, такі як глутамат натрію, наприклад, мальтодекстрин, консерванти, хімікати та продукти низької якості, які можуть вплинути на травлення. Тому, якщо у вас є якийсь тип запалення, можливо, вам варто готувати їжу самостійно, щоб ви знали, що в ній міститься, і могли краще її контролювати. Але багато з цих масел також можуть бути трансжирами, гідрогенізованими оліями або оліями Омега-6, такими як соєва, кукурудзяна, канолова і бавовняна олія. Все це може спричинити запалення.

5

Наступне — це три важливі речі, які є в раціоні більшості людей. Ми говоримо про цукор, про зерно та його глютен, а також про олії насіння, про які ми згадували в ресторанних продуктах. Фактично приблизно 83% усіх калорій з продуктового магазину містяться в ультраоброблених продуктах. А деякі більше складаються з крохмалю, картоплі, крекерів, кукурудзяних чіпсів тощо, але обсмаженого у фритюрі з олією насіння.

6

Крім того, є так звані «корисні закуски», які можуть дратувати та сприяти розвитку запалень. Багато з них містять цукрові спирти, які можуть спричинити здуття живота й подразнення кишківника. Багато з них містять нові функціональні волокна: розчинні кукурудзяні волокна, розчинні волокна тапіоки. Це синтетичні волокна, які можуть дратувати кишечник.

7

І ще є дещо, справді здатне спричинити запалення — це вісцеральний жир у печінці.

8

Високий вміст заліза є ще однією причиною запалення. Якщо у вас є генетична проблема, пов'язана із затримкою заліза, і ви не можете позбутися заліза, при цьому вживаєте багато червоного м'яса, залізовмісних доповнень (БАДів) або інших продуктів з високим вмістом заліза – це може викликати біль і багато інших проблем з печінкою. Але для більшості людей червоне м'ясо не принесе проблем, особливо, якщо воно походить від тварин трав'яної відгодівлі.

9

Один із найсерйозніших тригерів запалень – алкоголь. І це не тільки міцні напої, а й вино, пиво та будь-які види коктейлів.

10

Харчова алергія. Вона виникає як реакція на молочні продукти, на глютен, буває алергія і на арахіс. Крім того, існує харчова непереносимість, наприклад, лактози, молока та цукру.

11

Ще один стимул запалень – часте харчування. Отже, якщо ви їсте часто, у вас буває сильне здуття живота. І це створює велике напруження і, як наслідок, стрес для травної системи. Більшість проблем із запаленням виникає не тільки через їжу, а й частоту її споживання. Отже, якщо ви багато «перекушуєте», це шкідливо через ризик запалення. Саме тому періодичне голодування є сильним способом зменшити запалення.

12

І, нарешті, у вас можуть виникнути проблеми з овочами або речовинами, що містяться в них, такими як оксалати, лектини тощо. Тому, якщо у вас запалення кишківника, вам потрібно спробувати прибрати з раціону всі рослини, квасолю та бобові. Позбавтеся салатів, можливо, на місяць, і просто їжте більше м'яса, яєць і риби. Ви можете виявити, що більшість запалень проходить, особливо якщо вони виходять із травної системи.

 

Отже, по-перше, переходьте на здорове харчування. По-друге, дотримуйтесь періодичного голодування. Номер три: додайте більше вітаміну D. І номер чотири – якщо у вас запалення кишківника, потрібно приймати глютамін. Його також можна отримувати з червоного м'яса та капусти. Це дві дійсно особливі речовини, багаті на глютамін, які насправді допомагають виправити синдром слабкого кишківника, відповідального за велику кількість запалень.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top