Що таке холестерин, норма для чоловіків і жінок

Що таке холестерин, норма для чоловіків і жінок

Не подумайте, що холестерин нам зовсім не потрібний. Його адекватне надходження необхідно для нормальної функціональності організму. Він потрібен для структури клітинних мембран, які є зовнішніми оболонками наших клітин тіла, важливих, і для вивільнення деяких гормонів, в тому числі статевих гормонів, жовчних кислот і вітамінів, таких як вітамін D. Але занадто велика кількість жирної їжі викликає надлишок, що приводить до великих проблем зі здоров'ям. Кровоносні судини можуть закупорюватися, а постачання киснем погіршується. Сьогодні ми розглянемо, для чого організму потрібен холестерин і що означає рівень холестерину в крові, яка норма для чоловіків і жінок.

Небезпеки надлишку холестерину

Надмірна кількість в крові «поганого» холестерину небезпечний в довгостроковій перспективі для здоров'я: він руйнує артерії (утворення атеросклеротичних бляшок), сприяє розвитку згустків і серцево-судинних захворювань.

Атеросклероз, найпоширеніше в світі серцево-судинне захворювання, є наслідком високого рівня холестерину. Саме він приводить до наявності ліпідних бляшок, які будуть розвиватися протягом багатьох років: Відповідає за збільшення обсягу і потовщення стінок, що приводить до зменшення просвіту уражених артерій і перешкоджає проходу насиченої киснем крові до органів. Можливо, цей процес призведе до стенокардії, якщо вражена коронарна артерія.

Які норми холестерину для чоловіків і жінок?

Стандарти холестерину дуже індивідуальні. Рівень загального холестерину в крові молодої і здорової людини, рекомендований лікарями-кардіологами становить 190 мг на день, як для жінок, так і для чоловіків. Для жінок рекомендований рівень холестерину ЛПВЩ (шкідливого) не повинен перевищувати 45 мг, а для чоловіків 40 мг, так як чоловіки більше схильні до серцевих хвороб. Однак ця норма варіюється в залежності від статі, віку і стану здоров'я. Для людей з високим ризиком захворювань серця (загальний хл.): До 175 мг; для людей з дуже високим ризиком, які страждають від атеросклерозу, діабету або ішемічної хвороби серця: до 175 мг.

Як Ви повинні змінити свій спосіб життя, для нормалізації рівня холестерину?

Перш за все, слід подбати про те, щоб зменшити загальну кількість споживаного жиру і, зокрема, зменшити кількість насичених жирів в їжі. Молоко і молочні продукти можуть поставлятися в знежиреній формі, і слід уникати жирного м'яса і ковбасних виробів. Високоякісні рослинні масла, такі як льняне, оливкове або рапсова олії, мають сприятливу форму жирних кислот. Слід також зазначити, що продукти з високим ступенем переробки, як правило, мають менш сприятливі жирові сполуки, ніж натуральна їжа.

Наприклад, краще вживати масло, ніж маргарин. Варто переконатися в тому, що рослинні жири і масла містять достатню кількість поліненасичених жирних кислот. Рекомендуємо звернутися до додаткових заходів з впливу на рівень холестерину. Натуральні комплекси і вітаміни для зниження холестерину нададуть ефективну дію як на «корисний», так і на «шкідливий» холестерин.

На додаток до правильного харчування, і біологічно активних добавок, фізичні вправи є ще одним дуже важливим чинником поліпшення загального стану здоров'я людини. 30 хвилин гімнастики вранці буде достатньо, особливо якщо у вас надмірна вага, це допоможе Вам не тільки відчувати себе здоровішими, а й навіть позбутися від хронічних захворювань.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top