Продукти, корисні для щитоподібної залози

У цій статті ми представимо вам перелік продуктів, корисних при гіпотиреозі. Це захворювання, при якому у людини спостерігається знижена функція щитоподібної залози, тобто вона не виробляє достатньо гормонів для вдоволення потреб організму. Найбільш поширеною причиною гіпотиреозу є надлишок естрогену в організмі, що призводить до уповільнення роботи щитоподібної залози. Вживання згаданих нижче продуктів зміцнить залозу і допоможе звернути назад цей стан.

  1. Морські водорості. Це одне з найкращих природних джерел йоду – найважливішого мінералу, що використовується для вироблення гормонів щитоподібної залози. Багато людей відчувають дефіцит йоду через надмірну експлуатацію і, як наслідок, виснаження ґрунту, тому вживайте морські водорості, щоб заповнити цей недолік.
  2. Горіхи. Знижена функція щитоподібної залози потребує присутності більшої кількості селену в раціоні. І, наприклад, бразильські горіхи є чудовим джерелом селену, який використовується щитоподібною залозою, коли вона перетворює гормон Т4 на його активну форму, звану Т3.
  3. Яблучний оцет. Випивайте столову ложку яблучного оцту в склянці води при кожному споживанні їжі. Це може допомогти покращити здоров'я жовчного міхура, який разом зі щитоподібною залозою перетворює гормони. Цей напій знімає навантаження із залози, полегшує її роботу.
  4. Квашена капуста. Це різновид ферментованої капусти, яка допомагає заселити кишківник пробіотиками, також відомими як "корисні бактерії". Вони допомагають регулювати імунну систему та не дають їй атакувати власну щитоподібну залозу. Вони також виводять токсини з печінки, що сприяє гормональному балансу.
  5. Капуста. Багато дієтологів дають неправильні поради, рекомендуючи пацієнтам з малоактивною щитоподібною залозою уникати листових зелених овочів сімейства хрестоцвітих. Насправді ж вони надто важливі для відновлення функції щитоподібної залози та лікування основних її проблем. Капуста – одне з найбагатших джерел поживних речовин на планеті, і ми рекомендуємо їсти її, найкраще за все – приготовлену на пару.
  6. Гриби. Коли в організмі дуже багато естрогену, щитоподібна залоза відключається і стає малоактивною. Вживання в їжу шиїтакі, кріміні, портобелло та печериць може запобігти високому рівню естрогену в організмі. Вони допомагають збалансувати гормони та відновити активність щитоподібної залози.
  7. ДІМ (диіндолілметан). Ви можете придбати капсули з препаратом, відомим як "дім". Це концентрована форма індолу з овочів сімейства хрестоцвітих, яка допомагає покращити здоров'я щитоподібної залози та гормональне здоров'я вцілому. Рекомендується приймати капсули DIM разом із морськими водоростями для максимально швидкого одужання.
  8. Лосось, виловлений в дикій природі, є багатим на поживні речовини продуктом з високим вмістом жирних кислот омега-3. Вони допомагають зменшити запалення в організмі та підтримують імунну систему. Лосось також є чудовим джерелом йоду та селену для вироблення гормонів щитоподібної залози.
  9. Норі. Це ще один смачний морепродукт, багатий на йод, що підтримує роботу щитоподібної залози. Він містить також велику кількість інших мікроелементів. Морські овочі рекомендується їсти 3 рази на тиждень, щоб підвищити рівень йоду.
  10. Курятина та яловичина. Селен – друга за важливістю поживна речовина, необхідна для метаболізму щитоподібної залози. Вживання в їжу пташиного м'яса, такого як курка, індичка, а також яловичини може підвищити рівень селену. Їжте жирні продукти, наприклад, темне (червоне) м'ясо, оскільки воно містить жиророзчинні поживні речовини, необхідні організму.
  11. Криль. Маленькі морські жителі, також відомі в Європі як креветки, дуже корисні для щитоподібної залози. Вони багаті на селен, необхідний для вироблення гормонів щитоподібної залози. Вони також багаті на кислоти омега-3, які зменшують запалення і покращують роботу ендокринної системи.
  12. Чорниця. У тих, хто має проблеми зі щитоподібною залозою, зазвичай спостерігається окислювальний стрес, викликаний вільними радикалами в організмі. Чорниця є багатим джерелом антиоксидантів, які борються із вільними радикалами та здатні захистити залозу від подальшого пошкодження.
  13. Корінь кропиви дводомної. Це заспокійлива рослина, яку можна приймати свіжою, сушеною або в капсулах. Вона допомагає заспокоїти організм та знизити рівень "гормону стресу" – кортизолу. Тривалий стрес може призвести до проблем зі "щитовидною", тому вжийте заходів прямо зараз, щоб заспокоїти розум і цим оздоровити тіло.
  14. Кокосова олія. Смажені у фритюрі продукти завдають серйозної шкоди печінці, що також може вплинути на щитоподібну залозу. Перейдіть зі звичайної кулінарної олії на кокосову олію першого витиску. Воно містить тригліцериди, які знімають навантаження з печінки, дозволяючи їй допомогати щитоподібній залозі у перетворенні гормонів.
  15. Петрушка. З навколишнього середовища організм поглинає безліч небезпечних токсинів, таких як пестициди, важкі метали та забруднюючі речовини. Їх називають ендокринними руйнівниками, які виводять гормони з рівноваги і є дуже небезпечними для вашого здоров'я. Петрушка допомагає вивести токсини з печінки і збалансувати гормони.
  16. Гарбузове насіння. Люди з гіпотиреозом часто мають дефіцит цинку, оскільки гормони "щитовидки" допомагають організму засвоювати цей важливий мінерал. Насіння гарбуза допоможе повернути цинк в організм, що дозволить водночас лікувати щитоподібну залозу іншими продуктами.

Отже, тепер ви знайомі з тими із продуктів, які можна їсти, щоб вилікувати гіпертиреоз природним шляхом. Пам'ятайте, що основною причиною ненаправленого порушення функції щитоподібної залози є занадто багато естрогену в організмі, особливо якщо ви жінка, яка відчуває рясні менструації, судоми або болючість грудей. Припиніть їсти розфасовані продукти, особливо від дієтичних компаній. Вони збагачені соєвим білком, інгредієнтом низької якості, який є основною причиною багатьох проблем зі щитоподібною залозою. Низькокалорійні дієти уповільнюють обмін речовин та можуть ще більше уповільнити роботу щитоподібної залози. Натомість регулярно їжте цілісні продукти і отримуйте саме натуральні жири. Просто відмовтеся від солодкої їжі, і незабаром ви вже почуватиметесь краще. Вживайте морепродукти та морські овочі, багаті на йод, тричі на тиждень, щоб збільшити в організмі присутність цього важливого мінералу для здоров'я щитоподібної залози. Він також допоможе очистити печінку та збалансувати рівень естрогену.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top