Користь для здоров'я вітаміну K2

Він ще відомий як менакінон. Багато людей відчувають його дефіцит, що призводить до проблем з рівнем кальцію в організмі. K2 природно міститься в ферментованих продуктах і продуктах тваринного походження, але його також можна придбати як БАД. У сьогоднішній статті ми назвемо всі сторони вітаміну K2, корисні для здоров'я, пояснимо, як він діє в організмі, і як ви можете отримати його зі свого раціону.

  1. Зміцнення кісток. Вітамін K2 відіграє дуже важливу роль у метаболізмі кальцію в організмі, основного мінералу, що міститься в кістках та зубах. K2 транспортує кальцій у кістки та зуби, що зміцнює їх. Ця його властивість необхідна людям з остеопорозом, остеопенією чи переламами кісток.
  2. Здоров'я серця. Надходження в організм більшої кількості K2 з їжею або з БАДами добре допомагає у зміцненні серця та серцево-судинної системи. Він ефективно усуває небажані відкладення кальцію з м'яких тканин і переміщує їх у кістки та зуби, де вони й мають працювати. Він також усуває бляшки з артерій та кровоносних судин, дозволяючи крові вільно текти природним шляхом. Рекомендується тим, хто страждає на такі захворювання, як ішемічна хвороба серця або інші серцево-судинні проблеми.
  3. Рівні енергії. Невеликі енергетичні заводи у ваших клітинах називаються мітохондріями. Вони використовують кальцій та інші мінерали для вироблення енергії в організмі. K2 допомагає мітохондріям використовувати кальцій для підвищення рівня енергії. K2 також допомагає покращити припливи крові до серця та від нього, покращуючи серцевий викид. Простіше кажучи, це означає, що у вас буде набагато вищий рівень енергії і ви зможете тренуватися довше з більшою витривалістю.
  4. Здоров'я суглобів. Тим, хто страждає на артрит або проблеми з суглобами, також буде корисне приймання вітаміну K2, оскільки він допомагає видалити надлишки відкладень кальцію, які можуть викликати запалення в суглобах. K2 прибере кальцій ззовні суглоба і перемістить його в синовіальну рідину, де він зміцнюватиме суглоб.
  5. Камені у нирках. Найбільш поширеною формою каменів у нирках є камені з оксалату кальцію, які утворюються в результаті поганого перетравлення продуктів з високим вмістом оксалатів або жирів. Споживання вітаміну K2 допомагає запобігти утворенню каменів у нирках, а також розщеплює та видаляє їх. У цьому випадку незайвим буде пиття великої кількості води та вживання цитрату калію.
  6. Міцні зуби. Як і у разі кісток та суглобів, K2 переносить відкладення кальцію в зуби. Це зміцнить їх і знизить можливість утворення карієсу, а з віком вони стануть сильнішими. Це особливо корисно для тих, хто вживає дуже багато цукру. Ви також помітите, що зуби стали чистішими, оскільки K2 допомагає запобігти утворенню нальоту на них.
  7. Здоров'я очей. Ті, хто страждає від поганого зору, дегенерацієї жовтої плями, катаракти чи інших проблем очей, зазвичай мають ці проблеми через окислювальний стрес в органах зору. Кальцій накопичується у цих маленьких м'язах, у нервах та рогівці, що може призвести до ще більшого пошкодження ока. Приймання K2 та здорової їжі, багатої на ретинол (вітамін A), допоможе відновити тканини ока.
  8. Побічна дія антибіотиків. Якщо ви приймали багато антибіотиків, серцевих препаратів та антацидів, то, цілком імовірно, у вас є дефіцит вітаміну K2. Ці препарати викликають побічні ефекти, які заважають вам засвоювати жиророзчинні вітаміни, такі як K1 та K2. Ви можете покращити засвоєння K2, приймаючи очищені жовчні солі або капсули яблучного оцту.
  9. Нанобактерії. Існують певні нанобактерії, які спричиняють різні проблеми зі здоров'ям. Вони пов'язані з утворенням каменів та з такими станами, як полікістоз нирок, захворювання періодонту, ревматоїдний артрит та простатит. Ці крихітні бактерії захищають себе невеликою оболонкою із кальцію. Вітамін K2 допоможе зруйнувати захисні оболонки, щоб ваша імунна система могла знищити ці патогени та запобігти зазначеним проблемам зі здоров'ям.
  10. Дихання. Багато людей страждають на кальцифікацію м'яких тканин легень, бронхів і носових пазух. Це пов’язано з такими захворюваннями, як астма, і може викликати сильний кашель, особливо у нічний час. Надлишок кальцію викликає слабкість тканин і призводить до набряку та запалення невеликих трубок за носом. Вітамін K2 допомагає регулювати рівень кальцію та зменшувати запалення у цих органах.

 

Як бачимо, вітамін K2 відіграє важливу роль у мобілізації кальцію та його правильному використанні в організмі. На жаль, багато людей зазнають його дефіциту, оскільки вони не їдять достатньої кількості K1 з листової зелені або мають проблеми з його засвоєнням через споживання великої кількості нездорової їжі.

K2 у їжі та в БАДах

Ми рекомендуємо щодня приймати вітамін K2 у формі МК-7. Це натуральний сорт, який швидко підвищить вашу енергію та життєві сили. Ви також можете отримати вітамін K2 з таких продуктів, як гусяча печінка, яєчні жовтки, домашня олія та тверді сири. Його висока концентрація міститься в ферментованій їжі з Японії, яка називається натто, але вона має сильний смак і дуже рідко зустрічається в Європі. До речі, якщо ви приймаєте добавку вітаміну D, дуже важливо приймати і K2. Вживання вітаміну D може занадто сильно підвищити рівень кальцію в організмі, що може призвести до утворення бляшок у м'яких тканинах. K2 працює з D3 для мобілізації додаткового кальцію, тому завжди вживайте їх разом. Найкращою комбінацією буде 10 000 МО вітаміну D3 та 100 мкг вітаміну K2 типу МК-7.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top