Вітамін А, а також його величезний внесок у Вашу красу і здоров'я

Вітамін А, а також його величезний внесок у Вашу красу і здоров'я

Вітамін А є групою сполук, схожих за всіма характеристиками, які надають незамінний вплив на організм. До цієї групи входять такі види речовин як: ретинол, ретиналь і третиноїн або також званий ретиноєвою кислотою. Крім того, бета-каротин є попередником вітаміну, він перетворюється в активну форму вітаміну А. Всмоктується в кров з їжі в тонкій кишці. Як жиророзчинний вітамін, він може відносно тривалий час зберігатися в організмі. Місцем його накопичення є печінка.

У чому полягає користь?

Вітамін А розчиняється в жирах і є термостійким, якщо вживати його в продуктах, наприклад, в морквяному салаті, то його обов'язково необхідно заправляти соняшниковою, а краще оливковою олією. Здатний запобігти проблеми із зором і сліпоту, акне та інші неприємності зі шкірою, зміцнює імунну систему. Лікарі рекомендують приймати додаткову порцію при виразках шлунка, які утворюються в травному тракті.

Отже, докладніше про його найвідоміші і корисні властивості.

Забезпечує здорові очі

Вітамін А може допомогти поліпшити зір як денний, так і нічний. Його властивості дозволяють очам адаптуватися до змін, зберігати вологість. Забезпечує здорову сітківку, а також запобігає нічну сліпоту, підвищуючи пристосованість людського ока до яскравого світла і темряви. Це допомагає значно знизити ризик катаракти і дегенерації жовтої плями, які зазвичай пов'язані з процесом старіння. Також вважається, що харчові добавки будуть корисні для людей, які страждають на глаукому.

Для краси шкіри і проти зморшок

Вітамін А необхідний для загоєння ран і відновлення шкіри. Всі епітеліальні клітини залежать від його нормального надходження. Він є потужним засобом боротьби з раком шкіри. Дефіцит даного мікроелемента може викликати проблеми зі шкірою, прищі, запалення, дерматит, екзему, себорею і псоріаз. Він входить до складу багатьох косметичних засобів, так як вже давно підтверджені його здатності боротися з прищами, і покращувати загальний стан шкіри. Є омолоджуючим засобом від зморшок, стимулюючи вироблення більшої кількості колагену, який відповідає за нашу молодість і гнучкість. Вітамін А також сприяє здоровому і сильному волоссю, міцним нігтям.

Береже від серцевих захворювань

Знижує рівень холестерину в крові і, таким чином, захищає від серйозного ризику серцевих захворювань та інсульту.

Сприяє здоров'ю репродуктивної системи

Цей вітамін широко відомий як засіб, що допомагає здоров'ю і функціональності статевої системи.

Запобігає м'язовій дистрофії

Зміцнює здорові кістки і підтримує їх форму, вітамін А відіграє важливу роль у забезпеченні належного росту м'язів у дітей і зростаючих підлітків, тим самим запобігаючи ймовірності розвитку м'язової дистрофії.

Дефіцит вітаміну А: симптоми

Люди, що відчувають симптоми дефіциту, часто стикаються з проблемами із зором у тьмяному світлі, в сутінковий час, це захворювання називається нічною сліпотою. У дуже рідкісних випадках недолік може привести навіть до сліпоти. Послаблюється імунна система, людина починає часто хворіти, постійно відчуває слабкість і нервозність. Проблеми зі шкірою, з'являються прищі, дерма стає сухою, лущиться, дратується від найменших контактів. Сповільнюється нормальний ріст у дітей.

При перших же симптомах необхідно проконсультуватися з лікарем. Лікарі рекомендують приймати харчові добавки, які можна купити у нас на сайті. VitaWorld піклується про кожного клієнта. Ми співпрацюємо тільки з найвідомішими компаніями, які давно зарекомендували себе на ринку. Американські, канадські і європейські бренди безпосередньо постачають нам свою продукцію, тому у нас найвигідніші ціни!

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top