Мінерали: чому саме іонні

Компанія Trace Minerals принесла нам принципово інший тип мікроелеметів. Що це і чим вони відрізняються від звичних - у викладі самої компанії.

Мінерали, Всесвіт і ми

За великим рахунком, що ми називаємо мінералами? Мінерали — це не що інше, як елементи — ті, що становлять періодичну таблицю в шкільному підручнику хімії: хром, магній, залізо, цинк тощо. Це елементи, що становлять весь всесвіт, цю Землю і все на ній, включаючи нас.

Наше тіло – це справді шедевр, створений з цих елементів. Таким чином, важливо постійно поповнювати свій організм елементами, які він витрачає щодня.

У вашому організмі щохвилини відбуваються хімічні та електричні процеси. Вони можуть функціонувати правильно тільки в тому разі, якщо у вашу систему постійно надходить підживлення з цих мінералів, до того ж у правильних пропорціях. Залізо – для вашої крові, сірка – для м'язів, кальцій – для кісток. Крім цього, сукупність багатьох інших елементів у збалансованих мікрокількостях допомагають забезпечити правильне функціонування всього вашого тіла.

Що таке іони

Іон – це мінерал (або ж елемент), здатний мати позитивний чи негативний заряд. На молекулярному рівні це означає, що елемент має або забагато, або замало електронів. Цей нестабільний іонний стан дає елементу властивість легко зв'язуватися з водою, що дозволяє організму легше засвоювати його. У цьому стані елемент має певні позитивні чи негативні електричні характеристики, які й викликають динамічну рівновагу. Потім організм може сприяти змінам, щоб доставити поживні речовини в ті області, які їх потребують.

Що таке мікроелементи

Ви можете збирати срібні монети, носити платинову каблучку або мати золоту пломбу. Скоріш за все, ви пили чай, налитий з алюмінієвого чайника, їли печиво з фігцрної залізної коробки або подорожували на літаку з титану. Та чи знаєте ви, що ці та багато інших елементів у невеликих, збалансованих кількостях мають вирішальне значення для вашого здоров'я? Хоча мікроелементи вже не такі численні в продуктах, які ви їсте, вони рясно присутні в правильних пропорціях у багатих на мінерали водах океанів і морів Землі.

Загляньмо всередину Землі

Споконвіку споживання свіжого насіння й зерен, фруктів та овочів – вирощених на багатому поживними речовинами ґрунті – було для наших тіл основним джерелом всього спектру іонних мінералів.

Та, на жаль, у сучасному світі багаті поживними речовинами ґрунти зустрічаються дедалі рідше. Століття засівань та агресивні сучасні методи ведення сільського господарства вивели багато земних мінералів на поверхню, звідки вони були змиті.

Синтезовані добрива зазвичай вносяться на поля, у яких мінералів просто не залишилося. Але ж штучні добрива забезпечують лише ту кількість мінеральних речовин, якої достатньо тільки для виживання рослин. А безліч мікроелементів, необхідних для життя людини, просто не поповнюються.

Куди поділися усі ті мінерали

Багато мікроелементів, які колись були в достатку в грунті, було змито в океани. В океанах вони присутні у своїх правильних пропорціях — тих самих головних пропорціях, які є в організмі здорової людини.

У деяких вцілілих внутрішніх морях, таких як Велике Солоне озеро, що на заході Північної Америки, ці важливі елементи присутні у висококонцентрованих, тож цілющих пропорціях. Ця корисна, ретельно збалансована пропорція мінералів (мікроелементів), що містяться у морській воді, корисна для організму людини.

Сьогодні ці життєдайні морські води містять усі мінерали , необхідні підтримки життя людини. Найголовніше, що ці елементи – іонні і вони перебувають в ідеальному балансі, тобто ідеально підходять для поглинання клітинами вашого тіла.

Важливість іонних мінералів

За оцінками експертів, навіть у такій розвиненій країні, якою є США, 90 відсотків населення страждає на дефіцит або дисбаланс мінералів. Кожну секунду кожного дня ваше тіло використовує іонні мінерали та мікроелементи для проведення та генерації мільярдів крихітних електричних імпульсів. Без цих імпульсів жоден м'яз, включаючи серцеві, не зміг би функціонувати. Ваш мозок не функціонуватиме, і клітини не зможуть використовувати осмос, щоб збалансувати тиск води та поглинати поживні речовини. Щоб забезпечити надзодження іонних мінералів та електролітів, необхідних вашому організму, вибирайте лише іонні мінеральні БАДи, або ті, що містять іонні мінерали.

Тривожна тенденція: мінеральний дисбаланс

Оскільки для підтримки здоров'я вашому організму потрібно майже дві третини всіх відомих елементів, підтримка їх балансу є складним, але неймовірно важливим завданням.

Існує 92 відомих елементи, 22 передбачуваних та сотні їх ізотопних варіацій. Не дивно, що вчені тільки зараз починають виявляти вплив та взаємозв'язок мінералів у наших системах, наприклад, як мінерали допомагають підтримувати здоровий баланс та які несприятливі наслідки створює мінеральний дисбаланс.

Якщо у вас він теж присутній – чи то через часті фізичні вправи, стрес чи шкідливу дієту (що складається з рафінованих, бідних мінералами продуктів) – ваше тіло марно намагатиметься виправити ситуацію, що зазвичай призводить до потягу до їжі, м'язових судом і загальної втоми.

Ключова роль поглинання

Всмоктування мінералів переважно відбувається у тонкому кишківнику. Коли речовини з їжі проходять через кишківник, мінерали передаються в кров через його стінки через ворсинки. Це може статися лише в тому разі, якщо мінерали перебувають в іонній формі. Хоча шлункова кислота допомагає іонізувати мінерали в продуктах, мінеральні БАДи мають містити вже іонізовані мінерали природним шляхом, щоб вони могли повністю засвоюватися.

«Мікромінерали існують не саамы собою, а у взаємозв'язку один з одним. Завелика кількість одного мікроелементу може призвести до дисбалансу інших» - Олександр Г. Шаус, доктор філософії.

Секрет життя внутрішнього моря

Велике Солоне озеро на заході Північної Америки – найстаріше у світі внутрішнє море. Після закінчення останнього великого льодовикового періоду Велике Солоне озеро збирало та концентрувало мінерали та мікроелементи з навколишніх Скелястих гір упродовж десятків тисяч років. В результаті цього ми отримали воду, багату на поживні речовини, яка містить понад 72 іонні мінерали й мікроелементи. Їх концентрація у 8-10 разів вища, ніж у звичайній морській воді — точно як у здорових людських рідинах. Саме з цього джерела Trace Minerals Research збирає мікроелементи, які входять до складу кожного продукту цієї компанії.

Що робити?

Ви можете почати із надходження достатньої кількості мінералів у своєму раціоні. Їжте органічно вирощені фрукти та овочі, цільнозерновий хліб та збагачені крупи. Крім того, приймайте полівітаміни чи мінеральні БАДи. Це вправний початок, але навіть ці заходи, скоріш за все, змусять ваше тіло потребувати повного спектру пропорційних, доступних іонних мінералів.

Чим це може допомогти

Понад 35 років компанія Trace Minerals Research займається боротьбою з дефіцитом і дисбалансом мінералів у сучасному суспільстві, які тільки зростають. Збираючи корисні для здоров'я іонні мінерали, на які багате Велике Солоне озеро, і роблячи їх доступними для широкого загалу, ми прагнемо стати незмінним джерелом мінералів, необхідних для підтримки належного здоров'я.

Сьогодні Trace Minerals Research пропонує понад 100 різних продуктів, що сприяють зміцненню здоров'я, які містять ConcenTrace® – набір найкращих на Планеті іонних мінералів із вод Великого Солоного озера. Протягом багатьох років тисячі людей, яким бракувало необхідних мікроелементів у своєму раціоні, відчули різницю у своєму здоров'ї та добробуті, заповнюючи ці життєво важливі поживні речовини. Можливо, настав час зробити це і вам.

Кожен продукт містить ConcenTrace®

Ми гарантуємо, що до кожного продукту Trace Minerals Research входять такі елементи (перелічено в порядку зменшення):

Магній, хлорид, калій, сульфат, натрій, бор, бромід, кальцій, карбонат, кремній, азот, селен, фосфор, йод, хром, залізо, марганець, титан, рубідій, кобальт, мідь, сурма, молібден, стронцій, цинк, нікель, вольфрам, скандій, олово, лантан, ітрій, срібло, галій, цирконій, ванадій, берилій, теллур, вісмут, гафній, тербій, європій, гадоліній, самарій, церій, цезій, золото, диспрозій ітербій, неодим, празеодим, ніобій, тантал, торій, талій, реній… та інші мінерали, виявлені у морській воді.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top