Продукт №1 у світі протии запалень (здивуйтеся)

Є один дуже потужний продукт проти запалень, який вас здивує, і який ви можете споживати за будь-якого запалення. Це також стосується людей з автоімунними захворюваннями та всіх, у кого є артрит, періартрит радикуліт, і, взагалі, будь-яке захворювання, назва якого закінчується на «-іт». Ви вже здивовані?

Трохи про природу запалень

Між запаленням, наприклад, суглобів, та запаленням кишківника існує величезний взаємозв'язок. Багато запалень суглобів, у тому числі більшість автоімунних захворювань, виникають у кишківнику. При цьому існує ціла низка продуктів, яких вам слід уникати, і ми перелічимо їх у першу чергу. А вже після цього ми розповімо про ті продукти, які слід споживати при запаленнях.

Якої їжі уникати при запаленнях

Ті продукти, які найбільше впливають на виникнення запалень, пов'язані з глютеном, який насправді міститься в зернових.

  • Зернові, точніше, більшість із них, викликають запалення в кишківнику. Потім йдуть такі очевидні речі, як
  • Алкоголь,
  • Цукор,
  • Нездорова їжа. Інша її назва – ультраперероблена їжа. Це 83% всього асортименту сучасних продуктових магазинів. І чому люди дивуються, що їхня система травлення має стільки проблем!
  • Промислова кукурудза – вона дуже сильно впливає на виникнення процесів запалення. Зазвичай це якісь перероблені рафіновані кукурудзяні продукти, як кукурудзяний сироп із високим вмістом фруктози. За деякими даними, генетично модифіковано близько 96% усієї кукурудзи, а це означає, що в ній можуть бути сліди гліфосату, який справді може зіпсувати кишкову флору та створити інші проблеми. Ми їмо кукурудзу в різних стравах: кукурудзяних чіпсах, хрустких паличках. І вона в цих продуктах присутня не в натуральному вигляді, а в якійсь видозміненій формі. Моторошно уявити, що існує новий тип генетично модифікованої кукурудзи, який ще не пройшов випробувань на безпеку.
  • Крім того, більша частина сої генетично модифікована, а вона, як і кукурудза, містить лектини, що подразнюють кишківник і можуть спровокувати запалення.
  • І, звичайно ж, такі олії насіння, як олія каноли, соєва олія, кукурудзяна – всі олії високого ступеня очищення (рафіновані). Вони мають дуже високий вміст жирних кислот Омега-6, що мають запаленнєві властивості.
  • У нас також є білок А1, що міститься у молокопродуктах. Дуже ефективний спосіб безпечно уникнути А1 – це вживати молочні продукти від кіз або овець, наприклад, овечий чи козячий сир, овечий чи козячий кефір. Обидва ці продукти ферментуються і мають деякі інші переваги, але найголовніше – вони обидва є білком типу А2.
  • І потім – у нас є клітковина, яку випускають промислово, як кукурудзяні волокна Seibel або волокно тапіоки, інші різні волокнисті продукти. Вони викликають здуття живота і посилюють запалення, хоч би де воно було. А якщо це стосується кишківника, вам потрібно особливо уникати клітковини. І це стосується всієї клітковини, а надто так званої корисної, це, наприклад, рослинні білки, бобові і навіть деякі овочі. Вони справді дратуватимуть товсту кишку. Імовірно, у цьому випадку клітковину з овочів слід замінити м'ясом, і ви відчуєте себе набагато краще.

Ідеальна їжа при запаленнях

Отже, тепер ви знаєте всі продукти, які значною мірою сприяють запаленню. А тепер настав час дізнатися про найважливішу їжу, яка допоможе позбутися запалення. Всі ці продукти поєднує одна спільна риса: у них дуже високий рівень глютаміну. Але дозвольте спочатку пояснити, що таке глютамін. Це амінокислота для клітин товстої кишки, які утворюють шар, що вистилає внутрішню частину товстої кишки. Вона формує бар'єр для вашої імунної системи глибоко всередині. І клітини вашого кишківника просто жадають глютаміну. Фактично, з усього глютаміну, що надходить, вони забирають собі близько 30%. Глютамін дуже важливий для виробництва енергії АТФ. Він також живить і підтримує клітини кишкового шару та шару слизової оболонки, де водяться усі корисні бактерії. Коли говорили про те, що кишечник є джерелом запалень, ми не описали, що саме там відбувається. А відбувається підвищення проникності кишківника. Виникають отвори, якими можуть пройти молекули їжі, які не розщеплюються. І тоді ваша імунна система позначає їх як чужорідне тіло, яку необхідно знищити. Після цього у людини починають вироблятися антитіла та алергія на харчові продукти. Всі ті погані продукти, про які ми згадали, ніби пробивають дірку в кишківнику, і глютамін є вирішенням цієї проблеми.

 

Але тепер питання в тому, що ж то за їжа, в якій найбільше глютаміну? І відповідь – м'ясо, особливо яловичина. Сподіваємось, ви знову здивовані. Яловичина дає вам суперцільний білок, глютамін, який може значно допомогти вашому кишківнику та іншим типам запалень. Незалежно від того, чи є у вас автоімунне або якесь інше захворювання суглобів, вам варто почати вживати глютамін. І яловичина – найкращий продукт проти запалень, в якому він міститься. Хтось вважає, що при здутті живота потрібна клітковина, маючи власне пояснення такої версії. Але це помилкове рішення. Почніть їсти яловичину, яка дійсно заспокоїть вогонь у вашому кишківнику, і багато запаленнєвих захворювань минуть, включаючи сильний артрит рук і хребта. Ці стани безпосередньо пов'язані з вашим раціоном, і в першу чергу їх викликають вуглеводи та зернові, які ви споживаєте. Вам просто потрібно спробувати піти новим шляхом.

 

А якщо ви веган і хочете знати, яке веганське джерело глютаміну є найкращим, то чи готові ви здивуватися в чергове? Відповідь – капуста. Особливо червонокачанна. Хоча всі види капусти багаті на глютамін. Вживайте капусту при гастриті, виразці або будь-якому запаленні шлунково-кишкового тракту. Ви не можете вживати багато інших овочів з клітковиною, але це не стосується капусти. Особливо якщо ви готуєте її в квашеному вигляді, таким чином отримуючи і глутамін, і вітамін С, і корисні мікроби для кишківника.

 

Є й інші продукти, які також багаті на глютамін. Ми вже згадували сир із молока овець чи кіз. За ним йдуть яйця та риба, але особливо багатий глютаміном кістковий бульйон.

 

Якщо ж ви не їсте нічого з переліченого, на цей випадок є абсолютно нейтральне рішення – L-глутамін у порошку, таблетках, капсулах або ж БАД у будь-якій іншій формі.

 

Отже, тепер ви знаєте, як допомогти організму позбутися запалень, і чого потрібно уникати, щоб дійсно змінити ситуацію. Почніть із тушкованої капусти з яловичиною і просто спостерігайте, що відбуватиметься з вашим запаленням. Скоріш за все, ви будете дуже здивовані.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top