Справжні причини втрати волосся

Коли в організмі щось розлагодилось, цикли росту волосся порушуються, і в результаті цього волосся випадає швидше і вже не відростає, як раніше. Втрата волосся з віком – цілком нормальне явище, тому що з роками ми виробляємо все менше стовбурових клітин, необхідних для формування волосся. Однак, якщо ви помітили, що випадання волосся відбувається протягом короткого періоду часу – кількох місяців – то, схоже, всередині організму відбуваються насторожливі процеси. Волосяні фолікули мають дуже чутливі цикли росту, на які легко впливають порушення в роботі організму. Ми збираємося повідати вам вісім головних причин випадання волосся як у жінок, так і в чоловіків. Але також ми відкриємо для вас деякі способи відвернути цю проблему за допомогою здорового раціону і натуральних засобів.

1. Гормональний дисбаланс

Перша та найвідоміша причина — це переважання в організмі андрогенних гормонів, які називають ДГТ. Це призводить до того, що у чоловіків з'являються залисини, у тому числі на потилиці. У жінок в цьому випадку волосся рідшає по всій голові. Гормон ДГТ зв'язується з волосяним фолікулом і змушує його скорочуватися, що придушує його і блокує зростання нового волосся.

2. Дефіцит цинку

Мінерал цинк допомагає вашому організму блокувати фермент, що перетворює тестостерон на ДГТ. Якщо в організм не надходить необхідної норми цинку з їжею, або якщо ваш шлунок не засвоює його належним чином, це може бути причиною випадання волосся. Ви можете виправити ситуацію, щодня приймаючи 25 міліграмів бісгліцинату цинку разом з 1 міліграмом міді. Мідь працює в балансі з цинком, а також допомагає запобігти появі сивини.

3. Поганий кровообіг

Якщо через недостатній рух крові до шкіри голови не надходить достатньо кисню та поживних речовин, результатом може стати випадання волосся. Це часто трапляється з тими, хто має надмірну вагу, страждає на діабет, резистентність до інсуліну або споживає багато рафінованих вуглеводів та алкоголю. Оксид азоту допомагає розширити кровоносні судини і поліпшити кровообіг у шкірі голови, щоб волосся стало густішим і здоровішим. Ви можете підвищити рівень оксиду азоту, ввівши в раціон кавуновий сік і селеру, займаючись спортом і приймаючи L-аргінін. Підвищення рівня оксиду азоту також допомагає запобігти гормональному дисбалансу, який зазвичай викликає випадання волосся.

4. Проблеми із травленням

Щоб виростити здорове волосся, ваш організм використовує різні амінокислоти, мінерали та вітаміни, такі як біотин, мідь, цинк та лізин. Для засвоєння цього будматеріалу потрібна сильна та здорова система травлення. Але якщо ви страждаєте від здуття живота, газів, розладів шлунка, рефлюксу, печії або запалення у товстій кишці – ви, схоже, не засвоюєте більшої частини цих вітамінів і мінералів, що призводить до випадання волосся. Для вирішення проблеми можна задіяти такі засоби, як яблучний оцет (ложка на склянку води), гідрохлорид бетаїну, капсули ферментів травлення та капустяний сік.

5. Мікробний дисбаланс на шкірі голови

Malassezia. Так називається вид мікроскопічних грибів, які присутні на шкірі голови і живляться жирами, які вона виробляє. Однак іноді ці мікроби можуть вийти з рівноваги через використання засобів для волосся, які містять агресивні хімічні речовини. Це може викликати надмірне розростання цих грибів, які потім виробляють подразники, що викликають запалення волосяного фолікула, лупу, свербіж та лущення шкіри. Це запалення може блокувати нормальне зростання волосся з фолікула, викликаючи випадання.

6. Сильний стрес

Багато людей втрачають волосся також і через високий рівень кортизолу, гормону стресу. Це може бути викликано сильним або ж тривалим психічним емоційним стресом. Серед другорядних факторів – приймання стероїдних препаратів, менопауза, тяжкі захворювання або недостатній сон. Кортизол порушує нормальний цикл росту волосся, переводячи фолікули у фазу бездіяльності, і волосся зрештою випадає.

7. Дірявий кишківник

Це офіційна назва поширеного синдрому. Він пов'язаний з пошкодженням стінок кишківника, що призводить до потрапляння токсинів у кров. Це викликає запалення у всьому організмі і може призвести до того, що ваша імунна система почне атакувати волосяні фолікули. Цей стан можна вилікувати, вживаючи L-глютамін, капустяний сік, пробіотики та уникаючи продуктів, що викликають подразнення, таких як глютен, зернові та молочні продукти.

8. Проблеми із щитоподібною залозою

Якщо ваше волосся раптово стало рідшати рівномірно по всій шкірі голови, це може вказувати на тироїдні проблеми. Рекомендується здати аналіз крові, щоб визначити проблеми щитоподібної залози та разом з лікарем визначити оптимальний курс її усунення.

Як зупинити випадання волосся і зробити його густішим

Тепер, коли ви розумієте, що викликає випадання волосся, розгляньмо сім природних способів зберегти волосся і зробити його густішим.

  1. Збагачена нутрієнтами дієта. Регулярно споживайте продукти, багаті на цинк, йод і селен. Включіть у раціон яловичу печінку, гарбузове насіння, молюсків, устриць, бразильські горіхи, морські водорості та морську сіль. Ці мінерали допомагають збалансувати гормони, підтримують синтез білка та поділ клітин у волосяному фолікулі.
  2. Розмаринова олія. Тричі на тиждень вечорами масажуйте шкіру голови з олією розмарину впродовж 10-15 хвилин і залиште на ніч, а вранці промийте волосся м'яким шампунем. Олія розмарину вбирається в шкіру голови та в коріння волосся і природним чином блокує редуктазу та ДГТ – гормон, який зазвичай викликає випадання волосся. Також можна використовувати свіжий розмарин у кулінарії та в напоях.
  3. Кровообіг. Поліпшіть кровообіг шкіри голови, підвищивши рівень оксиду азоту. Для цього їжте ягоди (вітамін C), отримуйте нітрати з руколи, буряків та селери, пийте зелений чай і їжте зелену м'якоть кавуна. Займайтеся принаймні двічі на тиждень кардіотренуванням, щоб ще більше покращити кровообіг.
  4. Білок. Оскільки ваше волосся складається з білка, дайте вашому організму сировину, необхідну для створення нових здорових пасм, включаючи лізин, метіонін, цистеїн, аргінін і тирозин. Найкращими природними джерелами цих амінокислот є яйця, яловича печінка, молюски, червоне м'ясо та сир.
  5. Догляд за волоссям. Придбайте насадку для душу, яка містить фільтр для затримки фтору з водопровідної води. У деяких людей фтор може послабити щитоподібну залозу та викликати випадання волосся. Перейдіть на шампунь і кондиціонер без сульфатів, оскільки вони руйнують кератин у волоссі.
  6. Травлення. Зміцніть свій шлунок і його здатність засвоювати поживні речовини, вживаючи ферментовані продукти, такі як квашена капуста, кімчі, кефір і солоні огірки. Вони допомагають засвоювати більше мінералів та амінокислот, щоб поповнити запаси стовбурових клітин у дермальному сосочку біля кореня волосяного фолікула.
  7. Доповніть раціон нутрієнтами. Приймайте дієтичні доповнення раціону, які допоможуть скоротити фазу випадання волосся та прискорити фазу їх росту. Це такі нутрієнти як вітамін D3, олія печінки тріски, бісгліцинат цинку, L-аргінін та харчові дріжджі.
← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top