Рівень холестерину важливий для… сексу!

Правда ж, ви й не уявляли, що холестерин необхідний для сексуальної функції? Ви вже знаєте, що він має і «хороші» сторони, і «погані». Ми пропонуємо витратити кілька хвилин, щоб дізнатися щось нове про хорошу його сторону.

 

Гормони

Холестерин бере участь у синтезі тестостерону та естрогену у жінок, тобто для вироблення тестостерону необхідний холестерин. Він є частиною синтезу тестостерону та естрогену, тому холестерин потрібен нам для того, щоб виробляти гормони. І якщо у вас дуже низький рівень холестерину, то зрештою у вас буде низький рівень статевих гормонів. По суті, це означає, що і секс у вас може бути такої ж якості. У вас повинен бути оптимальний рівень гормонів, які відповідають за статевий потяг та функціонування статевих органів, для того, щоб підтримувати природну взаємодію чоловіка та жінки.

Статеві клітини

Ще одна річ, на яку можуть вплинути статеві гормони — це лібідо, статевий потяг. Холестерин – це не просто гвинтик у метаболічному процесі, він бере участь і в багатьох інших процесах. Другий за важливістю – це флюїдність, або плинність клітинних мембран. Плинність клітинної мембрани (CMF) – це параметр, що описує свободу руху білків та жирів усередині мембран. Тому, якщо у вас кількість холестерину в нормі, ви теж будете в порядку, тому що клітинні мембрани одержують достатньо холестерину для оптимального функціонування.

 

Одна з таких клітин – сперматозоїд. І якщо рівень холестерину хороший, у чоловіків будуть вироблятися хороші клітини, ми маємо на увазі хорошу сперму. Всі ми, напевно, хоч раз бачили якийсь науковий фільм або ілюстративне відео, як випущена сперма прямує до яєчників і забезпечує запліднення яйцеклітини. І всі ми зрозуміли як мінімум одне – для цього сперматозоїд повинен плисти! А той факт, що клітина в принципі може плавати, пояснюється тим, що вона має гнучку мембрану, в цьому весь сенс. І ця гнучкість чи плинність клітин забезпечується тим, що у мембранах міститься холестерин. Без холестерину сперматозоїди, яєчники та інші клітини неспроможні мати хорошої мембрани.

 

Тож, якщо ваш рівень холестерину не в нормі, цілком ймовірно, що клітинна мембрана не функціонуватиме належним чином, і у вас не буде потягу до протилежної статі, повноцінного лібідо, не буде правильно працювати дітородна функція. Тому – якщо у вас низьке лібідо і немає бажання робити те, що колись дуже хотілося, вам слід перевірити рівень холестерину.

Вплив на нутрієнти

Наступна важлива річ, яку ми збираємося розглянути: роль холестерину у виробленні та функціонуванні деяких інших корисних речовин, включаючи вітамін D і те, що більшість людей називають CoQ-10 або коензимом Q10. Обидві ці поживні речовини – і вітамін, і кофермент – важливі для організму. Особливо, коли ви говорите про Q10 – він бере участь у виробництві енергії. Він просто необхідний для того, щоб у чоловіків і в жінок була енергія, необхідна для активного статевого життя, для повноцінності сексуальної функції організму. Коензим Q10 виробляється разом із холестерином. Його виробляють ті ж ферменти, які беруть участь і в процесі утворення холестерину.

 

Обом статям для повноцінної сексуальної взаємодії потрібна енергія. Нам необхідна енергія, особливо чоловікам, потрібна витривалість і не тільки для сексу. Відтак, якщо ви не можете довго працювати фізично, тренуватися до сьомого поту, цілком імовірно, що ваші клітинні мембрани не функціонують належним чином, і ви не виробляєте достатньої кількості ферменту CoQ10, який допомагає вам стати сильнішим, виносити більш інтенсивні тренування.

 

Рецептори вітаміну D було виявлено також і в статевих органах, а це означає, що якщо у вас достатньо вітаміну D, ваші сексуальні можливості також покращаться. А крім того – холестерин бере участь також і в виробленні вітаміну D. Це жиророзчинний вітамін, тому для його синтезу потрібен холестерин. Таким чином, підбиваємо підсумок: холестерин важливий для вітаміну D і коензиму Q10, а також для підвищення рівня енергії. Ваша витривалість потребує всіх цих поживних речовин.

Рівень холестерину – важлива «золота середина»

Отже, холестерин – це дуже добре, але іноді він стає шкідливим. Коли його рівень стає занадто високим, він пригнічує вашу сексуальну активність. Іноді ми – і чоловіки, і жінки – їмо шкідливу їжу, а іноді з'їдаємо більше, ніж нам треба. На жаль, це робить холестерин шкідливим, тому що тепер спостерігається його надлишок. Занадто багато холестерину – шкідливо для вашої сексуальної активності. Його надлишок діє прямо протилежно на сексуальний потяг і сексуальну спроможність – для обох статей.

Холестерин впливає на відчуття

Давайте перейдемо до наступного пункту нашого порядку денного, і це ще одна важлива у статевому аспекті річ – нейротрансмітери. Холестерин, крім усього описаного, бере участь і в ефективній комунікації в мозку. Це важливий компонент вашого емоційного стану після сексу. І те, що змушує вас почуватися добре – це те, що ми називаємо нейротрансмітерами: дофамін та серотонін. Це хімічні речовини, які вивільняються у вашому мозку та повідомляють у певні його частини, наскільки вам добре. Таким чином, саме ці хімічні речовини змушують вас почуватися вище хмар, коли ви кохаєтеся.

 

І дофамін, і серотонін залежить від холестерину. Щоб хімічні речовини могли зв'язатися з частинами мозку, вони мають бути покриті холестерином. Знову ж таки, холестерин — це щось на зразок ковдри, що оточує більшість нейронів головного мозку, які відповідають за зв'язок.

 

Близько мозкової 25% речовини насправді є холестерином. Тобто, близько чверті клітин складаються з холестерину, і коли його рівень не на висоті, то навіть якщо вам було добре, ви цього не відчуєте. Ось чому деякі люди не прагнуть більше цим займатися – тому що вони цього не відчувають. Їхньому мозку бракує холестерину, необхідного нейронам для комунікації та повідомлення один одному про те, що ми почуваємося добре.

 

У жінок це пов'язано з досягненням оргазму. Якщо жінка досягла цієї точки, це означає, що передавачі у її мозку вивільняють цю субстанцію щастя, задоволеності. Саме тоді жінка може сказати: "О, сьогодні я досягла цього". Це означає, що холестерин у її мозку функціонує нормально. Але якщо його низький рівень, буде дуже важко досягти оргазму.

Холестерин важливий для сексу

Хтось колись сказав, що ми ходячий хімічний суп. Це дуже вірно щодо нашого тіла. Хімічні речовини, які рухаються в шалених кількостях і швидкостях, плюс тригери, які змушують усе працювати і взагалі бути таким, яким воно має бути. Отже, ми безперечно ходячий хімічний суп. Всі жінки, яких ви знаєте, дуже емоційні. Емоції мають хімічну природу, тому чоловік, якому важлива його жінка, повинен турбуватися про те, щоб хімічні речовини його супутниці були в нормі, включаючи холестерин. Ця турбота включає правильне харчування, активний спосіб життя та забезпечення безхмарного психічного, емоційного здоров'я.

 

Ця інформація важлива і для чоловіків і для жінок, але, все-таки, в першу чергу, для жінок, тому що у них вплив хімічних речовин проявляється значно виразніше, ніж у чоловіків.

 

Отже, ми всі погоджуємося з тим, що холестерин корисний, але – до тих пір, поки він у межах норми.

← Попередня Наступна →
Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top