Достатньо 11 хвилин на день!

Малорухливий спосіб життя є реальною причиною всіх видів захворювань. Але все, що вам треба – це зовсім небагато вправ, і вони принесуть відчутну користь для здоров'я. Йдеться про зниження ризику деяких захворювань та збільшення тривалості життя. Виявляється, вам не потрібно до втрати свідомості виснажувати себе в тренажерних залах: для підтримки здоров'я достатньо лише коротких вправ. Тому, сподіваємося, ця інформація надихне вас почати регулярно займатися будь-яким видом фізичної активності. Тому що фізичні вправи — найпотужніші природні ліки для подовження життя та боротьби із хворобами.

 

Спробуйте скористатися нашими рекомендаціями і ви побачите, як з вами почнуть відбуватися неймовірні, величні речі. Ви розширите, зробите гнучкішим свій метаболізм, піднімете свій рівень здоров'я до певних висот. Навіть якщо ви курите, якщо у вас хронічна хвороба, діабет, надмірна вага або високий кров'яний тиск – регулярно займаючись спортом, ви зрушите ці речі з усталеної точки.

 

Статистика користі фізичних вправ

Доведено, що ходьба тривалістю лише дві-три години на тиждень може знизити рівень смертності на 20%. В іншому дослідженні йшлося, що заняття спортом по 11 хвилин на день знижують рівень смертності на 10%. Ось ще один результат дослідження, яке називається "Енергійний спосіб життя з періодичними фізичними вправами". Виконуючи лише 3-4 підходи інтенсивних вправ приблизно по хвилині кожен, ви можете знизити рівень смертності на 40%. Тепер, якщо ви збільшите кількість таких коротких, інтенсивних тренувань тривалістю в одну хвилину до одинадцятої протягом дня, то це, як було підраховано, знизить ризик серцево-судинних захворювань на 65% та ризик раку на 50%. Це показники, досягнення яких варте всього лиш коротких вправ.

 

Наприклад, ви можете вийти з квартири на сходову клітину свого будинку і просто побігати вгору і вниз сходами протягом хвилини. Якщо є можливість повторювати те саме на роботі – робіть це. Потім повертайтеся на робоче місце та повторіть навантаження через одну годину. Це можуть бути будь-які вправи високої інтенсивності. Це може бути просто однохвилинна перерва на відтискання від підлоги. Це досить просто. Будь-хто може виконати хвилинне тренування, але тепер ви знаєте, що досить просто робити це постійно – 11 разів на день.

 

Інше дослідження показало, що тренування від 10 до 59 хвилин щотижня – лише один раз на тиждень! - Можуть знизити вашу смертність на 18%. Що поєднує ці дослідження? Знову і знову вони доводять, що не потрібно багато вправ, щоби покращити своє здоров'я.

 

Як змінюється організм під час вправ

Коли ви тренуєтеся, ви робите багато цікавих змін усередині свого тіла, особливо з мітохондріями – енергетичною фабрикою вашого організму. Ви збільшуєте розмір та кількість мітохондрій, від стану яких залежить більшість захворювань, включаючи рак. Тому щоразу, коли ви зміцнюєте свої мітохондрії, ви все далі і далі відсуваєте від себе ці захворювання.

 

Ще одна річ, яку варто рекомендувати: якщо ви маєте можливість – прогуляйтеся після споживання їжі. Якщо ви з'їли вуглеводи під час обіду, ви маєте шанс спалити цей цукор, який негативно впливає на вас, бо потім він не згорить. І це один зі способів, за допомогою якого спортсмени уникають затримки в організмі великої кількості зайвих вуглеводів.

 

Різноманітність вправ, які пропонує фітнес, дійсно захищає ваше тіло, а розвиток фізичної форми також покращує вашу чутливість до інсуліну. Таким чином, якщо у вас була резистентність до інсуліну, розвиток більшого резерву фізичної підготовки може значно поліпшити рівень цукру в крові. Якщо ви боретеся, наприклад, з підвищеним рівнем цукру в крові, коли ви прокидаєтеся, то один із способів протистояти цьому – просто нарощувати свій фітнес-резерв.

 

Знайдіть свій тип вправ

Дуже важливо знайти якийсь вид фітнес-занять, який вам дійсно подобається, яким ви впевнено займатиметеся, а не відкладатимете на потім.

 

Наприклад, вам подобається велоспорт, біг, або лазіння канатом – це відмінні тренування. Але вам не обов'язково купувати канат і псувати стелю, щоб закріпити його. Існують тренажери, які займаючи небагато місця в приміщенні, дозволять вам імітувати і біг, і велосипед, і лазіння канатом тощо. Кожне заняття на ньому займатиме у вас всього чотири, можливо, п'ять хвилин за підхід, при цьому залишаючись повноцінним тренуванням.

 

Ще існують елементарні тренажери, які можна використовувати для тренування гнучкості – це не обов'язково висока інтенсивність, а розтяжка. Найпростіший тренажер називається Mobility Stick (жердина рухливості). Він простий і дійсно допомагає привести в рух і розтягнути верхні та нижні кінцівки. Це може значно прибрати з тіла скутість, сонливість та напруження, особливо якщо ви більшу частину дня сидите за столом, якщо цілий день проводите за комп'ютером – це буде дуже корисно. Розрядіть свій робочий день невеликими запланованими вправами, можете використовувати таймер або будильник. І так кілька разів на день. А коли ви можете довести кількість підходів до 11, це буде ідеально.

 

Інші способи досягти довголіття

Наш організм постійно зазнає стресу, а вправи знімають його. Вправи – це запланований, контрольований стрес організму, який ви можете додати у свій день. Визначте свою інтенсивність та обсяг вправ.

 

Ще одна річ, яку ви можете додати до своїх занять спортом – це сауна. Якщо у вас є можливість, якщо ви можете піти кудись посидіти в сауні і робите це хоча б два рази на тиждень, це може принести значну користь.

 

Якщо ви можете додати періодичне голодування, це принесе не меншу користь для збільшення тривалості вашого життя.

 

Якщо вам подобається вибиратися на природу, ходити у походи – робіть це регулярно.

 

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top