Колаген для схуднення: що ви робили неправильно

Колаген і справді є чудовим інструментом, що допомагає досягти зниження ваги, але ви, скоріш за все, використовуєте його неправильно. Це може призвести до прямо протилежного результату: посилити голод, потяг до непотрібних калорій, що зрештою призведе до збільшення ваги. Та якщо застосувати правильний спосіб, він може допомогти запобігти "під'їданям", зменшити потяг до цукру і допоможе вам скинути зайві кілограми. Отже, сьогодні ми розповідаємо про найбільшу помилку щодо колагену, якої припускається більшість людей. А також про те, як правильно використовувати його.

 

Найбільша помилка, пов'язана з колагеном, полягає в тому, що його використовують як основне джерело білка. Коли люди готують смузі або пудинги з чиа, вони використовують порошок колагену. Вони бачать на етикетці кількість: 10 або 20 г білка, і думають, що задовольняють свої потреби в ньому, просто додаючи в страви.

 

Але виявляється, що колаген не той білок. Він не є повноцінним білком і це дуже важливо. Тому що високоякісні, повноцінні джерела білка насправді є найважливішими макронутрієнтами, коли йдеться про рекомбінацію тіла, особливо якщо ви не хочете втрачати м'язову масу, втрачати кісткову масу або зменшувати свій метаболізм, поки худнете. Повноцінний білок допомагає підтримувати м'язову масу, кістки та метаболізм у той час, як ви позбавляєтеся зайвих кілограмів. І вам потрібна певна кількість кожен день, щоб отримати користь від білка. Кожна людина має певні потреби.

 

Та якщо ви заміните колагеном 10 або 20 г повноцінних білків, ви побачите негативні наслідки недостатнього споживання білка. Не отримуючи щоденної достатньої кількості білка із повноцінних джерел, організм почне витягувати необхідний йому білок з м'язової маси. Так, спочатку ви все помітите зниження ваги, але це відбуватиметься за рахунок м'язів!

 

Наступним ефектом буде зниження швидкості метаболізму. Це означає, що вам постійно доводиться їсти все менше, щоб досягти зниження ваги, а це збільшує резистентність до інсуліну. Організм не справляється з вуглеводами, тому він не тільки споживатиме недостатньо білка і замінюватиме його колагеном, що призведе до зниження метаболізму, але плюс до того ви не зможете їсти більше крохмалистих продуктів. Якщо все робити правильно, слід вживати колаген паралельно з повноцінним білком, і це дійсно може бути відмінним інструментом. В іншому випадку ви отримаєте всі ці негативні наслідки.

 

Щоб досягти мети зі зниження ваги з використанням колагену, дуже важливо переконатися, що ви завжди поєднуєте колаген з повноцінним білком, а не використовуєте його замість білка. Таким чином, повноцінні білки надходитимуть із різних джерел, таких як грецький йогурт, яйця, яловичина, курка, свинина, риба і навіть сир. Дослідження показали, що коли ви об'єднуєте білки, подібні до тих, які містяться в складі колагену, він дійсно ефективний для зменшення почуття голоду і потягу до їжі. Що в кінцевому підсумку дозволяє організму не їсти так багато. Це робить його ефективним інструментом для схуднення, тому що ви отримуєте всю користь білка для зниження ваги, плюс ви отримуєте від колагену додаткові переваги ситості. А це означає, що досягти вашої мети зниження ваги буде набагато простіше, тому що ви рідше відчуватимете голод, або не відчуватимете взагалі.

 

Зараз більшість людей отримують колаген з БАДів, або з білків, багатих на нього. Це, наприклад, м'ясо, яке слід готувати на повільному вогні. Так ви щодня отримуватимете істотний приплив колагену разом з повноцінним білком. А якщо ви використовуєте колаген у вигляді порошку і додаєте його в смузі, то просто переконайтеся, що на додаток до колагену, який ви використовуєте, ви також з'їдаєте порцію повноцінного білка з будь-якого іншого джерела. У грецький йогурт чи будь-який коктейль додавайте протеїновий порошок без цукру. А якщо збираєтеся використати колаген, додайте не більше однієї ложки.

 

Скоріш за все, у вас виникло цілком логічне питання: чи допустиме вживання великої кількості білка, особливо якщо комбінувати колаген із повноцінним білком? Не хвилюйтеся. Якщо ви не з'їдаєте 100 г повноцінного білка при кожному споживанні їжі, ви все одно перебуваєте нижче порога надлишку білка. А якщо ви використовуєте кістковий бульйон (деякі люди люблять пити його гарячим напоєм), це абсолютно нормально. Але не розглядайте його як заміну білка, а як додаток до їжі. Таким чином, ви можете додати теплий кістковий бульйон до курячого салату, або приготувати яловичину тушковану на кістковому бульйоні. З цим досить легко працювати, якщо ви не розглядаєте кістковий бульйон як саму їжу, а як додаток до страв.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top