Колаген для підтягнення шкіри: отримуймо з їжі!

Колаген – дуже важливий білок, що становить від 25% до 35% людського тіла. Організм використовує його для збереження молодості та здоров'я шкіри. Колаген також є будівельним матеріалом для зубів, сухожиль, волосся, артерій, хрящів, шкіри, лімфи та клітинних сіток у внутрішніх органах. На жаль, більшість людей втрачають колаген, оскільки ми схильні їсти занадто багато нездорової їжі та цукру, що пошкоджують його. Старіння та дефіцит вітамінів також можуть призвести до зниження в організмі рівня колагену. Але існує низка чарівних продуктів, які підвищують вироблення власного колагену в організмі. Регулярне їх вживання уповільнить процес старіння та захистить організм від зморшок, випадання волосся, слабкості суглобів та ушкоджень органів.

  1. Кістковий бульйон. Це на сьогоднішній день найкраще джерело колагену, яке ви можете споживати. Кістки варять протягом тривалого часу, до кількох годин, внаслідок чого у воду виділяється колаген, який перетворюється на желатин. Коли ми споживаємо його, організм розщеплює його назад на колаген і використовує його для формування клітин, тканин, волосся, шкіри тощо.
  2. Ожина. Ягоди темного кольору, подібні до цих, містять велику кількість пігментів, званих антоціанами. Вони допомагають швидко збільшити вироблення колагену в організмі. Ягоди особливо багаті на поживні речовини, які покращують здоров'я та сяяння шкіри. Вони також зменшують розвиток зморшок.
  3. Устриці. Ці молюски багаті на мінерали, особливо на цинк і мідь. Вони активують білки та молекули, необхідні для синтезу або виробництва колагену в організмі. Цинк, зокрема, активує колагеназу, яка дозволяє вашим клітинам реконструювати колаген.
  4. Яловичина. Ми рекомендуємо їсти яловичину трав'яної відгодівлі (домашню) не рідше двох разів на тиждень. Вона складається з незамінних амінокислот, які організм не може виробляти самостійно. Вона також містить замінні амінокислоти, які використовуються для створення колагену. Крім того, яловичина містить мідь, яка допомагає організму виробляти колаген.
  5. Яйця. Яєчні білки містять дві основні амінокислоти, що входять до складу колагену. Вони називаються гліцин та пролін. А жовтки багаті на корисні жири і вітамін D, який допомагає оновлюватися шкірі, кісткам і м'язам. Обов'язково купуйте органічні яйця від курей, вирощених на пасовищах.
  6. Лосось, виловлений у дикій природі, багатий на вітамін А в його активній формі, званій ретинолом. Вітамін A активує гени, які запускають вироблення колагену. Це особливо важливо для створення м'якої, зволоженої та еластичної шкіри.
  7. Козиний сир. Це ще одне багате джерело вітаміну A, яке прискорює вироблення колагену. Організму також необхідні і насичені жири для його вироблення, тому сир, вершкове масло та жирна риба є відмінними джерелами.
  8. Броколі. Багато людей мають дефіцит вітаміну C, оскільки вони не споживають достатньої кількості овочів. Якщо вам його не вистачає, ваше тіло не може засвоювати та використовувати колаген із продуктів, які ви їсте. Броколі – одне з найкращих джерел вітаміну C, яке також діє як антиоксидант. Антиоксиданти захищають шкіру від ушкодження вільними радикалами.
  9. Плоди шипшини. Ці невеликі плоди добре відомі тим, що покращують здоров'я шкіри, волосся та нігтів. 6 плодів шипшини забезпечують 132% денної норми вітаміну С, що рекомендується медициною. Ми рекомендуємо використовувати їх як доповнення до меню для захисту шкіри, особливо з віком.
  10. Яблучний оцет. Ті, хто страждає на розлад шлунка, газоутворення або кислотний рефлюкс, часто мають знижену кислотність шлунка. Якщо у вас низька кислотність, ви не зможете перетравлювати колаген. Склянка води з двома столовими ложками сирого яблучного оцту зміцнює шлунок та дозволяє засвоювати більше поживних речовин.
  11. Вершкове масло. Шкіра та сполучні тканини організму складаються з білків та жирів. Тому насичені жири і білки використовуються для вироблення колагену в організмі. Масло з молока корів, яких годують травою (а не комбікормами), є чудовою сировиною для створення колагену. Воно також багате на вітамін А, який активує вироблення колагену на генетичному рівні.
  12. Мінеральна вода. Щоденне вживання мінеральної води хорошої якості може допомогти організму виробляти сполучні тканини. Ми рекомендуємо використовувати бренди, які дістають воду із вулканічних підземних джерел. Вони багаті мікроелементами, які є сировиною для побудови тканин і клітин.
  13. Малина. Ще одне джерело антоціанів, вітаміну С та антиоксидантів для швидкого вироблення колагену. Додайте невелику жменю у свій обід щодня, щоб зміцнити імунну систему та підвищити рівень енергії.
  14. Насіння соняшника. Вітамін E також є дуже важливим будівельним матеріалом для колагену, особливо для жінок під час менопаузи. Соняшникове насіння є одним із найбагатших джерел цієї речовини: 35 мг на 100 г насіння. Вітамін E захищає шкіру від старіння, сонячних опіків, окиснення та рубцювання. Він також підтримує гормони гіпофізу.
  15. Оливкова олія. Часто її називають найкориснішим жиром землі. Немає сумнівів у тому, що оливкова олія дуже добре впливає на організм. Вона багата на вітамін E для поліпшення здоров'я шкіри та вироблення колагену. Вона також зменшує запалення в організмі, що природно уповільнює старіння.
  16. Желатин. І останнє, але не менш важливе: желатин можна використовувати для підвищення рівня колагену в організмі. Його витягають із кісток тварин так само, як кістковий бульйон. Він поставляється у порошкоподібній формі або у вигляді желатинового листя, з нього можна приготувати смачні желе. Ви можете додати ароматизатор та гарячу воду, щоб приготувати десерт з дуже низьким вмістом калорій.

Як бачимо, є багато продуктів, які можна їсти, щоб збільшити вироблення колагену в організмі. Часте вживання їх зменшить розвиток зморшок, які є формою провисання шкіри. Ці продукти покращують еластичність шкіри і регулюють вироблення шкірного сала, завдяки чому вона має вигляд молодший і яскравіший. Якщо ваша шкіра для вас найважливіша, постарайтеся з'їдати жменю насіння та горіхів щодня, щоб підвищити рівень вітаміну Е. Вам також слід уникати продуктів кінцевого глікування, якщо хочете зберегти молодість тіла. Вони походять з білків та перегрітих жирів, змішаних із цукром. Уникайте, наприклад, реберець барбекю, смажених у фритюрі пончиків, не зловживайте морозивом. Вони утворюють липкі білки, які викликають швидке та прогресуюче старіння. Якщо вам видалили жовчний міхур, ми рекомендуємо щодня приймати доповнення з бичачою жовчю. Це допоможе організму засвоювати жири, необхідні для вироблення колагену.

← Попередня Наступна →
0 Коментарів

Додати коментар

Ім'я

Emails

Напишіть коментар

Back to Top